Představujeme hokejové kluby: HC Milevsko 2010

Stejně jako na další 135 místech po celém Česku se uskutečnila náborová akce Týden hokeje i v Milevsku. Na zimní stadion zavítalo 68 malých zájemců o hokej, kterým má milevský klub rozhodně co nabídnout. Dobří trenéři nebo perfektní zázemí jsou samozřejmostí. Kdo by taky neměl zájem o to prohánět se na stejném zimáku, kde si zahrál i Sidney Crosby.

Banner

Hokejová historie Milevska, které momentálně hraje krajskou ligu, sahá až do roku 1938. Nicméně z těchto dob toho krom fotografií moc nezůstalo. Zázemí mají malí i velcí hokejisté a hokejistky na milevském zimáku perfektní. O tom se mohli rodiče s dětmi přesvědčit i během Týdnu hokeje. „Rodiče alespoň vidí, do jakých podmínek děti pouští. Mohou se přesvědčit, že je zde vše v perfektním stavu,“ vysvětluje Jaroslav Kolář, prezident klubu.

Během téměř 80 let trvající historie klubu se místním trenérům povedlo vychovat i několik slavných odchovanců. Mezi ty poslední patří třeba extraligoví hráči David Honzík nebo Bohumil Jank, ale také česká reprezentantka Tereza Šťastná. „Když se nám povede v ročníku vychovat jednoho nebo dva hráče, kteří se uchytí i třeba ve 2. lize, tak je to dobrá vizitka našich trenérů,“ myslí si Kolář.

Zajímavostí jistě i je, že na zimním stadionu v Milevsku si zahrál jeden z nejslavnějších hokejistů současnosti Sidney Crosby. Ten zde byl na návštěvě u Zbyňka Hrdela, svého velkého kamaráda a milevského odchovance. „Strávil tu týden po mistrovství světa. To už bylo po ledové ploše, takže byla položena jen inline plocha. Aspoň si s námi tedy zastřílel. Byly to taková dvě hezká odpoledne,“ vzpomíná na neobvyklý zážitek Kolář.

další články

Citáty

phpUMFfEM
Andrej Šustr

obránce Tampy Bay Lightning

„Musíte si uvědomit, že pokud se vám nechce, tak se na vaše místo čeká dalších x hráčů, kteří jsou ochotní tomu obětovat cokoliv. "