Týden hokeje ve Warrioru Brno

Týden hokeje ve Warrioru Brno

V pátek 27. 1. 2017 se v klubu Warrior Brno uskutečnila náborová akce Pojď hrát hokej, která je vydařeným projektem Českého svazu ledního hokeje. Tato akce byla velice dobře mediálně prezentovaná, a tak se dal očekávat příchod spousty hokeje chtivých dětí s cílem zabavit se na ledě.

Banner

Dříve, než odbila čtvrtá hodina odpolední (začátek registrace), začal se vestibul plnit malými dětmi, které postupně přicházely v doprovodu svých rodičů či příbuzných. Celkem se akce zúčastnilo 41 dětí. Dále se na ledě předvedlo a zabavilo dalších 20 dětí – malých „bojovníků“ brněnského klubu, kteří těm novým na ledě předvedli, co již umí.

Všechny děti obdržely při příchodu věcné dárky – zejména reprezentační dres, hokejku a další drobné upomínkové předměty, ať již z produkce ČSLH, nebo i našeho klubu.

Zatímco se děti bavily v šatně vybarvováním omalovánek s hokejovou tématikou a zkoušely si pod dohledem trenérů výstroj, rodiče dětí se přesunuli do zasedací místnosti Hokejové základní školy Úvoz, kde vyslechli prezentaci ledního hokeje a systém výchovy mládeže v klubu HCM Warrior Brno. Bezprostředně po skončení prezentace již byly děti, díky pomocnému personálu připraveny ke vstupu na ledovou plochu.

V 17 hodin děti spolu s trenéry a staršími hráči z našeho klubu vyjely na led. Na jedné třetině ledové plochy probíhal ukázkový vzorový trénink ročníku 2007 s ukázkou minihokeje. Na zbylé části ledové plochy se věnovali trenéři všem novým zájemcům o bruslení a lední hokej a to tak, že si účastníky rozdělili na jednotlivá stanoviště. Všechny děti si tak mohli vyzkoušet střelbu na cíl, honičky s míčem, bruslící dráhy mezi kužely a samozřejmě minihokej. Na závěr samozřejmě přišla i společná fotografie.

Než se všichni nadáli, tak 45 minut bylo pryč a na led se začali trousit junioři místního klubu na mistrovský zápas, na které děti s úžasem koukali. Všechny děti poté „dobaštily“ poslední připravené pochutiny v šatně, odnesly si zbylé omalovánky a s úsměvem na rtech odcházely domů. Během odchodu pak ještě rodiče dostávali doplňující informace o trénincích v našem klubu a těšili se na brzkou shledanou.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Warrioru Brno najdete zde.

Citáty

phpQjkG1c
Ondřej Pavelec

mistr světa 2010

„Každé soustředění, třeba i jednodenní, může každého gólmana posunout o nějaký ten kousíček dopředu.“