Strakonický unikát: čtyři sestry ve stejném dresu!

Strakonický unikát: čtyři sestry ve stejném dresu!

Sourozenecké dvojice hrající ve stejném dresu nejsou v hokeji zas až takovou výjimkou. Aby se ale v jednom oddílu sešli hned čtyři sourozenci, to se jen tak nevidí. Ba co víc, v případě strakonického klubu se jedná o čtyři sestry! V hokejovém prostředí naprostá rarita. „Byla to úplná náhoda, v rodině žádného hokejistu nemáme. Chtěli jsme pouze holky naučit bruslit,“ vysvětluje Ivana Šimíková, maminka čtyř malých hokejistek, v rozhovoru pro Týdeník Strakonicko.

Banner

Karolínka s Ivankou hrají za třetí třídu, o kategorii níž nastupuje Růženka. Nejmladší Květuška teprve chodí do školičky bruslení. A byla to právě Karolínka, které u Šimíků rozpoutala hokejové nadšení. „Hokej ji začal bavit, tak začala hrát. Další dvě se přidaly po roční pauze. Když viděly Kájinku, jak ji to jde a jak o tom doma povídá, tak chtěly také s hokejem začít,“ vysvětluje Ivana Šimíková, jak se její kvarteto dcer dostalo k lednímu hokeji.

Zatímco nejmladší Květuška chodí ve svých čtyřech letech už do školičky bruslení, starší Karolínka začala s hokejem až ve druhé třídě. „Když to někoho hodně baví, tak dokáže své vrstevníky dohnat,“ poukazuje maminka Ivana na fakt, že její starší dcery začaly s hokejem později, než se všeobecně doporučuje.

„Já i manžel jsme přesvědčeni o tom, že hokej je pro děti velice dobrý sport.“

Ivana Šimíková, maminka Karolínky, Ivanky, Růženky a Květušky

Hokej je u Šimíků jedním z hlavních témat. Aby taky ne, když ho hrají všechny čtyři dcery. Ale i tak jejich rodiče ví, že je důležité věnovat se i nějakému doplňkovému sportu. „Zkoušeli jsme tancování, poté judo a holčičky navštěvovaly také Sokol. Tam bychom chtěly opět začít chodit,“ říká paní Šimíková.

Rozhodnutí dát holčičí kvarteto na hokej kvituje i manžel paní Šimkové a jediný muž v domácnosti. „Je velice rád, že má dcery hokejistky. Oba jsme přesvědčeni o tom, že hokej je pro děti velice dobrý sport.“ Holky totiž hokej moc baví. A nevadí jim ani to, že mají více kamarádů než kamarádek. „Shodují se na tom, že v klučičím kolektivu je to o hodně lepší,“ prozrazuje s úsměvem Šimíková.

Foto: Jan Richter/Týdeník Strakonicko

další články

Citáty

phpJ1yNvf
Tomáš Hertl

útočník San Jose Sharks

„Jako malý jsem se často sám oblékal doma a chtěl jsem, abychom už jeli. Strašně jsem se těšil. Když jsme pak jeli z tréninku, tak jsem se ptal, kdy už bude další."