Týden hokeje zná termíny pro sezonu 2017/2018

Týden hokeje zná termíny pro sezonu 2017/2018

Hokejová sezona 2016/2017 je téměř u konce, a je třeba pomalu myslet na tu nadcházející. I v té se uskuteční dva Týdny hokeje, tedy akce pro děti ve věku od čtyř do osmi let, během které si malí zájemci mohou vyzkoušet, jaké je to být na jeden den hokejistou. Načasování Týdnů hokeje se nemění – první bude v září, druhý v lednu – a v každém termínu se do něj zapojí téměř 140 klubů z celé České republiky.

Banner

Týden hokeje vstupuje, stejně jako samotný projekt Pojď hrát hokej, do své druhé sezony. V této právě končící se do něj zapojilo skoro 7000 dětí

Týden hokeje není určen jen pro děti. Na své si přijdou i rodiče. Děti si vedle prvních krůčků na bruslích vyzkouší mj. střelbu na branku, různé dovednostní disciplíny a řadu her přímo na ledové ploše. Během celé akce budou pod dohledem kvalifikovaných trenérů a často i ve společnosti svých idolů. Minulých Týdnů hokeje se zúčastnili např. Martin Procházka, Milan Hnilička, David Moravec, nebo Petr Leška. Rodiče pak budou seznámeni s chodem jednotlivých hokejových oddílů a získají informace o tom, co obnáší mít doma malého hokejistu nebo hokejistku.

V sezoně 2017/2018 se Týdne hokeje uskuteční ve dvou termínech, a to již tradičně v září a v lednu. Výběr termínů konání akcí Týden hokeje v jednotlivých klubech proběhne během prázdnin. Jednotlivé termíny budou pak zveřejněny zhruba měsíc před akcí na www.tydenhokeje.cz.

Termíny celorepublikové akce Týden hokeje v sezoně 2017/2018:

  • Zářijový termín: 18. – 24. 9. 2017
  • Lednový termín: 22. – 28. 1. 2018

Do minulého Týdne hokeje se zapojilo 136 klubů. To, jak celá akce probíhala, si můžete připomenout zde.


Citáty

phpX5GKoE
Martin Ručinský

Trojnásobný mistr světa

„Hráč musí hokej milovat, mít zápal a bavit se tím. Ať mladý hokejista dělá i jiné sporty, já jsem hrál aktivně vedle hokeje fotbal a tenis.“