Týden hokeje v Rokycanech

Týden hokeje v Rokycanech

Dne 28. ledna 2017 se na zimním stadionu v Rokycanech uskutečnila náborová akce Týden hokeje

Banner

 Celá akce byla propagována všemi dostupnými prostředky, navíc byla využita i marketingová propagace zajišťovaná ČSLH. V regionu se aktivitou podařilo oslovit prakticky všechny mateřské a základní školy.

Výsledkem bylo, že akce byla prezentována všem dětem cílových ročníků 2009 a mladších. Prezentace byla zajištěna vyvěšením plakátů, náborových letáků na všech oslovených školách. Zástupci klubu se pak zúčastnili v některých školách i schůzky rodičů, kde opět prezentovali hokej, rokycanský klub a v neposlední řadě celý Týden hokeje pořádaný ČSLH.

Začátek akce byl stanoven na 14.00. První účastníci akce přišli již 30 minut před začátkem, poslední pak v 15:30. Již u vstupu na zimní stadion dostali příchozí informace o průběhu akce a byli nasměrováni k registraci.

Po registraci pak zamířili rodiče s dětmi do šatny. V šatně se jich ujali trenéři, kteří jim předvedli ukázku hokejové výstroje s odborným popisem jejích částí a pomáhali s oblečením dětí do hokejové výstroje. Pro některé děti již toto byl velký zážitek. Dětem byly zapůjčeny výstroje dodané ČSLH.

Jednotliví trenéři následně děti doprovodili na led, kde se jim několik minut věnovali a následně je předali do péče dorostencům. Ukázalo se, že spojení hokejistů s malými dětmi bylo pro tyto začínající hokejisty velkým povzbuzením.

Naši hokejisté-trenéři dětem pomáhali s prvními krůčky na ledě a pomáhali jim absolvovat připravené jednoduché hry. Každé dítě obdrželo při registraci hrací kartičku, na kterou dostaly razítko po splnění jednotlivých úkolů na ledě i mimo něj. Děti to velice bavilo a sladkou odměnu měly připravenou na recepci po předložení hrací kartičky.

V jedné třetině jsme připravili pro děti ukázku minihokeje. Rodiče si mezitím vyslechli prezentaci, ve které byl hokej prezentován jako sport, ČSLH jako řídící orgán a rokycanský oddíl – jeho struktury, práci s dětmi, soutěže a úspěchy. Maminky rokycanských dětí pro tuto příležitost připravily spoustu pečených sladkostí a další drobné občerstvení.

Akce se zúčastnilo 73 dětí. Vzhledem k počtu dětí je náborový den hodnocen velice kladně. Akce se povedla.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Rokycanech najdete zde.


Citáty

php5LHG35
Jiří Šlégr

Olympijský vítěz a držitel Stanley Cupu

„Moderní obránce vyniká rychlou přihrávkou. Ta je dnes rozhodující. A když ji dá, tak to neznamená, že pro něj akce skončila – musí podpořit útok.“