Představujeme hokejové kluby: HC Meteor Třemošná

I přesto, že má Třemošná jen necelých 5000 obyvatel, podmínky, které má tamní mládež, by ji mohly závidět i kluby z daleko větších měst. HC Meteor je příkladem, že i na malém městě můžete vychovávat skvělé hokejisty.

Banner

Trénink mládeže mívají v klubu HC Meteor zpravidla plné. Aby taky ne. Díky tzv. školnímu skautingu mají děti možnost navštěvovat sportovní třídy, které zaručují dokonalé skloubení školních povinností s hokejovými tréninky.

Na cestu mezi zimním stadionem a školou navíc děti využívají klubový autobus. Pro mnoho rodičů velké lákadlo. O dítě je totiž výborně postaráno.

I proto si během Týdne hokeje přišlo hokej v Meteoru vyzkoušet 23 dětí. „Je to opravdu dost. Když vidíte, jak to děti baví a jak jim to sluší v národních dresech, tak to musí dělat radost nejenom dětem, ale i dospělým,“ radoval se z akce Vladimír Krampol, šéftrenér HC Meteor Třemošné.

Kromě Týdne hokeje ale mohou malí zájemci o hokej přijít na zimní stadion téměř kdykoliv. Dvakrát v týdnu po dobu dvou měsíců mohou děti zdarma chodit trénovat bruslení. Dokonce i výstroj si mohou zapůjčit od klubu. „Máme tu děti od tří let. Snažíme se pro ně vymýšlet různé hry, závody a soutěže. Snažíme se jim to na ledě zpestřit, aby je to bavilo,“ popisuje Lucie Holá, jedna z trenérek, které se v Třemošné věnují těm nejmenším.

Hokejovou historii začala Třemošná psát již před druhou světovou válkou. Novodobá historie je nicméně kratší. „Čtrnáct let se snažíme dělat poctivou práci. Někdy nám to jde lépe, někdy hůře, což je mnohdy způsobené tím, jak nám přijdou děti do ročníku,“ vysvětluje Krampol.

A co chystají v Třemošné v nejbližší době? Kromě pravidelných náborů i zcela nový minihokej. Ten nebude jako obvykle na rozměr jedné třetiny, ale bude rovnou na půlku hřiště.


Citáty

phpUhStPw
Wayne Gretzky

Nejlepší hráč historie NHL

„Je lepší v teplých měsících hrát baseball, tenis nebo lakros, třeba i za deště. Nebo plavání, neorganizovaný fotbal, jízda v terénu na kole. Házeli jsme míče o zeď, mixovali dohromady spousty dalších her. Všichni dobří hráči to tak dělali. Specializace na hokej začala až po 14 letech.“