Týden hokeje v Jablonci nad Nisou

Týden hokeje v Jablonci nad Nisou

Celkem 53 dětí přišlo spolu se svými rodiči na akci Pojď hrát hokej, která se konala 28. 1. 2017 také na zimním stadionu v Jablonci nad Nisou. O program a chod akce se postaralo jedenáct trenérů, dvě účetní a generální manažer klubu Petr Cinibulk.

Banner

Po uvítání rodičů a jejich dětí byla provedena nezbytná registrace. Po ní následoval přesun do místnosti, kde byl představen hokej rodičům a dětem. Toto vše za pomocí prezentace, doplněné sestříhaným videem, které mapovalo trénink od nejmenších členů klubu, až po poslední žákovské kategorie. Dále byla představena výstroj hráčská a část brankářské a informace o bezpečnosti hokeje.

Od teorie děti přešly k přípravám na ochutnávku hokeje a za pomocí rodičů, trenérů a starších žáků klubu konečně mohly na ledovou plochu. Ta byla rozdělena na pět sektorů. Střední pásmo fungovalo jako aktivní bezpečná zóna. Malí budoucí hokejisté si tady mohli vyzkoušet jak vstávat z ledu po pádu. Každé z dětí mohlo zkusit i hokejovou rozcvičku.

Poté se účastníci rozdělili na pět skupin. První skupinou byli absolutní nováčci na ledové ploše. Pro ty byl vyhrazen prostor v aktivní bezpečné zóně, kde se jim věnovali tři trenéři klubu a tři starší žáci.

Ti, kteří na bruslích už někdy stáli, měli k dispozici čtyři stanoviště. Na prvním se odehrávaly hry na babu, mrazík, chyťte trenéry. V tomto případě byli k dispozici dva trenéři a jeden starší žák z řad klubu. Dalším stanovištěm byl slalom mezi brankami, kužely, podjíždění překážky, přeskakování trámků, vhazování kloboučků do určeného prostoru. Na bezpečí a hladký průběh dohlížel jeden trenér a dva starší žáci.

Třetí sektor nabízel sbírání tenisáků a jejich vhazování do komínů pneumatik. Toto stanoviště měli na starosti dva trenéři a jeden starší žák. Posledním stanovištěm bylo zakončování na trenéra gólmanů a zároveň gólmana A-týmu klubu. Zde byl jeden trenér a jeden starší žák.

Na ledě děti strávily zhruba 50 minut. Z tohoto času prvotní průprava trvala cca 15 minut. Dále se účastníci na stanovištích střídali po 8 minutách.

Na závěr proběhlo společné focení. Úplnou tečkou za celou akcí byl turnaj v minihokeji hráčů ročníků 2008 a 2009 čtyř místních krajských klubů.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Jablonci nad Nisou najdete zde.

Citáty

php6ZfkAi
Jakub Voráček

útočník Philadelphie Flyers

„Když jsem byl malý, hrával jsem i tenis a fotbal. To je podle mého strašně důležité, aby, když je dítě ještě ve vývoji, dělalo co nejvíce sportů. Dnes mají děti bohužel jiné zájmy. Je to pak vidět na jejich obratnosti a talentu."