Týden hokeje v Lounech

Týden hokeje v Lounech

V sobou 28. 1. 2017 se na zimním stadionu v Lounech uskutečnila náborová akce místního hokejového klubu v rámci Týdne hokeje. Jednalo se již o druhou akci tohoto druhu v této sezoně.

Banner

Klub připravil pro zájemce o hokej šatnu s propagačním materiálem a hokejovým vybavením, které si mohli nově příchozí zdarma zapůjčit. Šéftrenér mládeže Jan Trefný představil rodičům klub HC Slovan Louny, vyzdvihl především možnost navštěvovat hokejové třídy a spolupráci s extraligovými kluby HC Verva Litvínov a Piráti Chomutov v oblasti mládeže.

Poté následoval program na ledě, kde mohli účastníci (zejména rodiče) sledovat trénink přípravky. Do přípravky chodí děti narozené v roce 2011 a mladší a všichni nově příchozí. Trénink probíhal na stanovištích v malých skupinkách, aby byly všechny děti maximálně zapojené.

Na druhé půlce hřiště se postupně shromáždily všechny nově příchozí děti. Na led jich nakonec dorazilo 17, některé už první krůčky měly za sebou, některé byly na ledě poprvé. Děti se naučily vstávat bez pomoci, základní bruslařský postoj a poté se samy nebo za pomoci „židliček“ proháněly po ledě.

Zkušení trenéři z HC Slovan Louny pro děti připravili závody, opičí dráhu, hru na veverky a chytání hada (lana). Na konci akce se všichni společně vyfotili. Lounský klub by rád poděkoval všem příchozím i těm, kdo se podíleli na přípravách celé akce.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Opočně najdete zde.


Citáty

phpN55Dga
Martin Ručinský

olympijský vítěz z Nagana

„Dnes je nejdůležitější bruslení, protože hokej se neuvěřitelně zrychlil. Na dovednostních disciplínách jako je střelba nebo technika hole se dá pracovat."