Týden hokeje v Novém Městě nad Metují

Týden hokeje v Novém Městě nad Metují

Dne 23. 1. 2017 se v Novém Městě nad Metují uskutečnila akce Pojď hrát hokej. Na akci se celý klub pečlivě připravoval a nenechal nic náhodě. Na akci Týden hokeje nakonec dorazilo třináct nováčků. Dostavili se jak chlapci, tak i dívky.

Banner

Při registraci dostali příchozí prvotní informace o akci. Poté byli pověřenou osobou odvedeni do kabiny, kde si mohli odložit a přesunout se do zasedací místnosti, kde proběhlo podrobnější seznámení s akcí a programem.

Pomocí prezentace byl blíže představen hokej a filozofie svazu, jakým se trénování snaží jít. Kladl se velký důraz na to, že tréninky jsou formou her a zábavy na ledě. Odměnou správného tréninku je vykouzlení úsměvu u dětí. Účastníci akce byli seznámeni, co vše mohou nový zájemci dostat a že není potřeba k hraní hokeje velká investice.

Po přednášce se účastníci přemístili do kabiny, kde se ustrojili a připravili na samotný led. Samotný trénink probíhal na stanovištích, kde se hrály hry s určitým zaměřením. Na jednom stanovišti se sbíraly barevné míčky a vozily se zpět do koše. Na dalším stanovišti si děti zkusily práci se samotnou holí a pukem nebo míčkem. Byla zde vytvořená jednoduchá překážková dráha se zakončením na branku, což bylo největší lákadlo.

Na dalším stanovišti se hrála hra Mrazík, kde byly různé modifikace záchrany. Poslední stanoviště obsahovalo hru Chyť ocásek. Zde byla snaha o prostřídání všech dětí v pozici chytače ocásku. Na závěr tréninkové jednotky se hrály ještě dvě hry. Jedna s názvem Na kouzelníka a z vlastní praxe vím, že je velmi oblíbené a vyvolá ohromnou radost hra Na pekaře. Touto hrou byla ukončena tréninková jednotka na ledě. Následně proběhlo společné focení.

Dále byla uskutečněna prohlídka kabin. Na suché části si děti zahrály další hry a zkusily si slalom s holí obohacený o střelbu. Hry byly zaměřeny na koordinaci. Akce byla hodnocena velmi pozitivně a úspěšně.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Novém Městě nad Metují najdete zde.


Citáty

phphEBmji
Martin Ručinský

Trojnásobný mistr světa

„Výsledky a tabulky nejsou podstatné. Důležité je, aby se děti naučily pořádně bruslit. Hlavně ať rodiče na děti ani trenéry netlačí a nestresují je. To nikam nevede.“