Týden hokeje v Poděbradech

Týden hokeje v Poděbradech

Dne 23. ledna proběhl na zimním stadionu v Poděbradech Týden hokeje. Český svaz ledního hokeje ve spolupráci s místním hokejovým klubem HC Poděbrady, a za vydatné pomoci trenérů a funkcionářů tohoto klubu, připravili propagačně-náborovou akci, která zblízka ukázala dětem i jejich rodičům, jak lední hokej vypadá a co od něj můžou očekávat.

Banner

Na akci lákaly již týdny billboardy a plakáty rozmístěné po celém městě. Trenéři HC Poděbrady oslovili také přímo ve třídách žáky 1.-3. tříd ZŠ V. Havla a TGM. Tato příprava se na účasti projevila velmi pozitivně.

Oficiální začátek akce byl ohlášen na 17.00, ale první netrpělivý zájemci byli na zimním stadionu dříve. Okolo 17.00 byl v prostoru registrace již pěkný dav natěšených dětí a jejich rodičů. Nakonec se v náboru zaregistrovalo 49 nových zájemců o tento sport a na své ratolesti se přišlo podívat okolo 100 rodičů a prarodičů.

Každé dítě za účast dostalo repliku reprezentačního dresu. Vzhledem k tomu, že děti na sebe okamžitě navlékaly nové dresy, brusle a přilby a těšily se, až poprvé vyzkouší hokej, musel tomu být trochu přizpůsoben i harmonogram akce.

Nejdříve proběhl ukázkový trénink pod vedením trenérů HC Poděbrady, kde si děti vyzkoušely formou her základní hokejové dovednosti a zahrály si hokej. Po něm přišel na řadu trénink a modelový zápas „bílých proti modrým“, ve kterém poděbradská přípravka, ročníky 2008 a 2009, ukázala všem přítomným, co se na ledě za 2 – 3 roky tréninku již naučila.

V následující fázi akce se děti již v kabinách ZS Poděbrady dozvěděly, jaké části výzbroje patří do hokejové výbavy. Trenéři jim výzbroj podrobně popsali, ukázali jim, jak se obléká a jaký je rozdíl mezi hráčskou a brankařskou výzbrojí. Poté odpovídali na jejich dotazy.

Rodiče se mezitím v jiné šatně sešli s vedením hokejového klubu a byli informováni o ledním hokeji, jeho výhodách pro všestranný a celoroční sportovní rozvoj dětí a i výhodách týmového sportu, který děti učí soutěžení v rámci kolektivu a zároveň odpovědnosti vůči němu. Dále se seznámili s finančními a bezpečnostními faktory, které zdaleka nejsou tak problematické, jak se někdy o hokeji povídá. Rodičům byla prezentována i možnost bezplatného zapůjčení bruslí, helem, výzbroje pro nejmenší hokejisty.

Na závěr byl rodičům představen také Hockey Club Poděbrady, jeho struktura, historie, systém práce s mládeží a snaha o vybudování hokejového klubu, který za pomoci odborně vzdělaných trenérů vychová v příštích letech řadu hokejových nadějí. Samozřejmě byli informováni o časech a termínech, ve kterých nejmladší ročníky již v současné době na ledě i v tělocvičně trénují. Veškeré informace o HC Poděbrady naleznete na www.hcpdy.cz

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Poděbradech naleznete zde.


Citáty

php8Y2Or2
Mats Sundin

Olympijský vítěz a trojnásobný mistr světa

„Nejdůležitější je mít radost. Hrát si nehledě na věk. Nebojte se snít. Nebuďte jednostranní. Žijte v přítomnosti. Elitářství až od 17 let.“