Týden hokeje ve Dvoře Králové nad Labem

Týden hokeje ve Dvoře Králové nad Labem

Dne 26.1.2017 uspořádal HC Dvůr Králové nad Labem ve spolupráci s Českým svazem ledního hokeje náborovou akci Týden hokeje, na kterou se dostavilo 22 zájemců o lední hokej.

Banner

V 16.00 byla podle plánu zahájena registrace účastníků akce, na kterou se nakonec dostavilo           22 účastníků. Po tom, co všichni bez problémů zvládli úvodní formality, vyplnili si svá jména na obdržené dresy a zabydleli se v hokejové kabině, začala dětem ukázková rozcvička, které se děti aktivně zúčastnily.

Pro rodiče byla souběžně s rozcvičkou připravena krátká prezentace ledního hokeje, projektu Pojď hrát hokej a byly jim předány informace k chodu našeho hokejového oddílu. Na závěr prezentace proběhla ukázka hokejové výstroje a rodiče byli informováni o bezpečnosti ledního hokeje v dnešní době.

Po ukončení rozcvičky dětí a prezentace pro rodiče, se děti začaly připravovat na program na ledě. Trenéři si po základním rozbruslení rozdělili děti podle dovedností do skupinek a odvedli si je každý na své stanoviště. Na jednom stanovišti měly děti možnost vyzkoušet si slalom mezi kužely a podjíždění laťky, na dalším je čekala abeceda bruslení a na posledním střelba na brankáře, která měla u dětí velký úspěch. Radost ze vstřelených branek byla obrovská.

Děti se na všech stanovištích postupně vystřídaly. Souběžně na jedné třetině ledové plochy probíhal ukázkový trénink hokejové přípravky a po ukončení cvičení na stanovištích, předvedly děti všem zúčastněným své hokejové dovednosti v ukázkovém hokejovém utkání.

Na závěr akce proběhlo společné focení a rozloučení se všemi zúčastněnými. Akce se všem líbila.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Dvoře Králové nad Labem najdete zde.


Citáty

php1buHKv
Wayne Gretzky

Nejlepší hráč historie NHL

„Dobrý hráč je tam, kde je puk. Vynikající hráč je tam, kde puk bude. Tomu se naučí ve hře.“