V Čáslavi vybudovali klub i zimní stadion za jediný rok

V Čáslavi vybudovali klub i zimní stadion za jediný rok

Bez jednoho dne tomu byl rok. Jeden rok, během kterého v Čáslavi vznikl téměř z ničeho nový hokejový klub. A nejenom ten. Kromě klubu byl vybudován i nový hokejový stadion, na jehož ledě díky tomu mohou vyrůstat talenti pro český hokej.

Banner

Čáslavské čekání na zimní stadion bylo dlouhé. Až na konci roku 2015 se místní mohli sklouznout po nové ledové ploše, která byla následně v další etapě výstavby i zastřešena a dostala i veškeré zázemí potřebné pro chod hokejové klubu. 18. 12. 2016 tak konečně mohli v Čáslavi slavnostně otevřít nový stadion se vším všudy.

Jenomže co by byl stadion bez klubu… I proto již během průběhu výstavby vznikl nový oddíl s názvem HC Čáslav.

V souladu s navrženou koncepcí vybudovalo vedení klubu tým dospělých, jehož posláním není jenom bavit obyvatele města hokejem. Tým slouží hlavně jako zásobárna trenérů pro mládežnické kategorie. Celkem jich takto funguje rovnou šest a dalších šest koučů se připravuje k získání potřebné licence.

Navíc nikdo z trenérů se o práci bát nemusí. Hokej děti v Čáslavi táhne. Dva dny po slavnostním otevření stadionu proběhl první nábor nejmenších, kterého se k velké radosti zúčastnilo 30 dětí. V následujících dnech se počet malých hokejistů rozrostl na úctyhodných 52 registrovaných kluků a holčiček. Hrdě přijaly název Gripeňata a v plné výstroji se představily divákům 13. ledna 2017 před derby s Kutnou Horou.

Nábor dětí probíhá permanentně v rámci školičky bruslení. Zájemci mají možnost přijít v úterý a pátek od 17.30 a v sobotu ve 14.00.

Klub se s velkým zájmem přihlásil do projektu Pojď hrát hokej a od zástupců Českého svazu ledního hokeje v čele s olympijskými vítězi Martinem Ručinským a Milanem Hniličkou dostal do začátku speciální podporu v podobě 10 helem a 10 párů bruslí. Vrcholnou náborovou akcí byl pak Týden hokeje pod záštitou ČSLH. Na konci ledna se totiž zimní stadion v Čáslavi otřásal v základech. Týdne hokeje se zúčastnilo 91 dětí! Toto číslo předčilo veškerá očekávání.

S narůstajícím počtem malých hokejových nadějí rostou i nároky na vystrojení. I v této oblasti klubu pomáhá vstřícnost Českého svazu ledního hokeje. Funkcionáře a trenéry HC Čáslav tak může těšit fakt, že bude jejich klub od příští sezony zahrnut do projektu Výstroj pro nejmenší.

HC Čáslav má v současné době tři kategorie malých hokejistů: Gripeňata „A“, Gripeňata „B“ a Gripeňata – školička bruslení. Bezmála stovce malých svěřenců se 3x týdně pro každou kategorii věnuje celkem 11 trenérů.

další články

Citáty

phpX5GKoE
Martin Ručinský

Trojnásobný mistr světa

„Hráč musí hokej milovat, mít zápal a bavit se tím. Ať mladý hokejista dělá i jiné sporty, já jsem hrál aktivně vedle hokeje fotbal a tenis.“