Týden hokeje v Jihlavě

Ve čtvrtek, 26. 1. 2017 v 16:30 hodin na Horáckém zimním stadionu v Jihlavě proběhla akce k projektu Pojď hrát hokej nazvaná Týden hokeje.

Banner

Cílem akce bylo přivést na zimní stadiony nové malé chlapce i děvčata ve věku 4 – 8 let.

Na jihlavském zimáku se začali rodiče s dětmi scházet již před oficiálním začátkem samotné akce a to cca od 16 hodin.

V 16:30 začala registrace nových adeptů v šatně vedle rozcvičovny. Zde si děti a jejich rodiče mohly vyzvednout dárky dodané ČSLH a také klubem (duklácké magnetky, placky) a také veškeré informace týkající se samotného projektu (všeobecné podmínky, informace o ledním hokeji dodané ČSLH). Připojili jsme informace o tréninkových možnostech pro nejmenší děti. Nad vším dohlíželi maskoti ČSLH a Dukly Jihlava.

V Jihlavě došlo k vyplnění 41 přihlášek a tím také k vydání 41 dárků v podobě dresů.

Po registraci se rodiče s dětmi přemístili do šatny veřejnosti, kde pro ně byla přichystána prezentace akce a samotného klubu Dukla Jihlava.

Děti, které měly zájem, odešly v našem doprovodu na prohlídku velkého zimního stadionu, kde zrovna probíhalo utkání ELMD Jihlava-Vítkovice. Byl jim podán komentář k utkání, byla jim ukázána střelnice a hráčské šatny. Děti to velmi bavilo a vůbec se neostýchaly vše řádně komentovat.

Po cca 15 minutách došlo na převlékání a přezouvání do brusliček za pomoci starších žáků Dukly Jihlava a odchod k ledové ploše malého zimáčku. Zde proběhla 10 minutová okomentovaná ukázka tréninku a minihokeje hráči ročníku 2009. Vše za přítomnosti známé osobnosti, Marka Melenovského, jihlavského odchovance a účastníka více než 1000 utkání v české extralize.

Poté led zaplavily budoucí naděje a pokusily se napodobit své předchůdce. Pohybovaly se po ledě velice spontánně a radostně na šesti stanovištích, kde zažily spoustu zábavy. Vše bylo zakončeno společnou fotografií a na závěr si děti ještě vymohly hru na „rybáře a rybičky“.

Akce byla velmi zdařilá a v klubu doufají, že na další tréninky pro nejmenší, přijde co nejvíce dětí z této akce a zůstanou u hokeje natrvalo.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Jihlavě najdete zde.

Citáty

phpUMFfEM
Andrej Šustr

obránce Tampy Bay Lightning

„Musíte si uvědomit, že pokud se vám nechce, tak se na vaše místo čeká dalších x hráčů, kteří jsou ochotní tomu obětovat cokoliv. "