Týden hokeje v Břeclavi

Týden hokeje v Břeclavi

V sobotu 28. 1. se od 10.00 na zimním stadionu v Břeclavi sešlo velké množství malých zájemců a zájemkyň o krásnou hru zvanou lední hokej. Přišly nejenom břeclavské děti, ale i děti z okolních měst a vesnic a také zahraniční účastník z blízkého Rakouska. První malí účastníci se se svými rodiči začali scházet již více než půlhodinu před začátkem akce. Nakonec se rozdaly téměř všechny přihlášky do projektu Pojď hrát hokej, a tak se v rámci programu pohybovalo na ledové ploše téměř 100 dětí.

Banner

Po registraci a krátké prezentaci, včetně klubového videa, se všichni účastníci již dostali na ledovou plochu. Zde proběhl zábavný program, který připravili trenéři klubu. Uprostřed ledové plochy se prvním pohybům na ledové ploše učili ti nejmenší a ti, kteří si vyzkoušeli brusle vůbec poprvé ve svém životě.

Dále byla připravena další stanoviště, na kterých si všichni mohli vyzkoušet základy bruslařské techniky, včetně populárních „ citrónků“ a zábavný slalom s kužely, který byl zpestřen závody dětí. Na opačné straně kluziště si malí bruslaři vyzkoušeli zábavné hry s balonky. Největší zábavu si užili při honění brankáře týmu mužů a jeho trefování míčky.

Po závěrečném, společném fotografování následovala krátká ukázka tréninku 2. tříd, včetně utkání v minihokeji, při kterém byla malá Lvíčata hlasitě povzbuzována. V tuto dobu také trenéři zájemcům umožnili v prostorách vedle ledové plochy vyzkoušet si malý slalom s tenisovými míčky a střelbu na hokejovou branku.

Z této nádherné akce, která na tvářích všech zúčastněných vykouzlila spousty úsměvů, odcházeli všichni spokojení. Tyto úsměvy a radost dětí byly největší odměnou pro 12 trenérů břeclavského klubu a jejich 10 pomocníků z řad starších žáků, mladších a starších dorostenců. Rodičům i dětem byl lední hokej představen jako ten správný sport, který stojí za to hrát.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Břeclavi najdete zde.


Citáty

phpmYA6n6
Petr Mrázek

brankář Caroliny Huricanes

„Gólman se nesmí bát hrát holí, musí mít přehled.“