Týden hokeje v Letňanech

Týden hokeje v Letňanech

Přes čtyři desítky natěšených dětí dorazily v sobotní poledne do letňanské Ice Areny. A to s jediným záměrem - vyzkoušet si hokejový trénink na ledě. Letňanští Letci v tu dobu pořádali akci s názvem Týden hokeje, která pod záštitou Českého svazu ledního hokeje probíhala v rámci projektu Pojď hrát hokej celý týden ve všech koutech Česka. Hojná účast byla milým překvapením.

Banner

Pilotní ročník čtyřletého projektu zaujal rodiče s dětmi po celém Česku a Letňany nebyly výjimkou. Do útrob pražské arény někteří přicházeli už s půlhodinovým předstihem, a tak měli dostatek času seznamovat se s hokejovou výstrojí, která byla návštěvníkům k dispozici.

O to se mimo jiné zasloužil i hokejový svaz, jenž některé části výstroje dodal. ČSLH vůbec do projektu investoval mnoho milionů korun s cílem přilákat k hokeji nové děti a přesvědčit je, že hokej není finančně nedostupný sport.

I díky tomu dostalo každé registrované dítě na akci malý reprezentační dres, na který si mohlo fixou napsat vlastní jmenovku, a další drobné dárky k tomu. „Myslím, že je to úžasný nápad a skvělá příležitost. Je vidět, jak si to děti užívají," řekl na místě jeden z rodičů Jakub Rauer. Jeho tříletý Jiřík byl vůbec nejmladším účastníkem tréninku na ledě.

Akci zahájila krátká prezentace rodičům, ale to hlavní se v sobotu událo od 13.00 do 14.00 na ledě. Zatímco v jedné třetině předváděli ukázkový minihokej letňanští čtvrťáci, zbytek ledové plochy pokryl nábor dětí. Věnovalo se jim celkem sedm trenérů, kteří se snažili jednotlivě i skupinově ukázat dětem základy bruslení.

„Šlo o to, abychom dětem ukázali nějaké základy. Trénink postupně přecházel ve formu herní zábavy, kdy jsme společně třeba hráli na vlka a ovečky," popsal šéftrenér akce Vít Študlar. „Někteří byli velmi šikovní a odhodlaní. Jsem rád, že děti led opouštěly s úsměvem a nadšením," dodal.

Po tréninku s ním zahájilo diskuzi hned několik rodičů o možném přihlášení do klubu. Byly i děti, které trenér sám na kurz bruslení pozval.

„Nejdůležitější je, aby to děti bavilo. To je základ všeho a na tom lze dále stavět," dodal Študlar.

Nábor dětí v Letňanech probíhá celoročně, kurzy bruslení pro nejmenší jsou každé pondělí, středy a čtvrtky od 13 hodin. Pokud se tedy najde rodič s dítětem, které chce hrát hokej, přihlásit se do klubu může okamžitě.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Letňanech najdete zde.

Citáty

phpAc724u
Dominik Hašek

olympijský vítěz a dvojnásobný vítěz Stanley Cupu

Doplňkové sporty jsou výborná věc. Dělejte klidně dva tři sporty naráz a pak se rozhodněte pro jeden.