Týden hokeje ve Velkém Meziříčí

Týden hokeje ve Velkém Meziříčí

Akce Týden hokeje se na zimním stadionu ve Velkém Meziříčí uskutečnila dne 25. 1. 2017. Nakonec se náboru zúčastnilo 32 dětí.

Banner

Akci samotné předcházela mediální kampaň v místním tisku, on-line denících i při zápase A-týmu. V místních mateřských školách byly dětem rozdány letáky s místem a časem pořádání akce.

Po příchodu na zimní stadion byli malí zájemci zaregistrováni a dostali svůj první hokejový dres a propagační předměty ČSLH.

Celkem se zaregistrovalo 32 zájemců. Po prezentaci o ledním hokeji, místním klubu a ukázce výstroje byly přítomné děti pozvány na ledovou plochu, kde už na ně čekalo 6 trenérů mládeže a asi desítka pomocníků z řad hráčů.

Děti byly rozděleny do čtyř skupin. Začínajícím s prvními krůčky pomáhali starší žáci. Ti zkušenější si postupně vyzkoušeli připravená stanoviště bruslení, střelbu na branku, pády a vstávání z ledu a slalom.

V další části ledové plochy mohli přítomní sledovat ukázku minihokeje. Celou akcí prováděl komentátor, který průvodní slovo prokládal audionahrávkami písně Pojď hrát hokej a hymnou Horáckého hokejového klubu.

Akce byla jak rodiči, tak dětmi hodnocena velmi kladně. Několik dětí se již následující den dostavilo na svůj první hokejový trénink.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Velkém Meziříčí najdete zde.

Citáty

php8Y2Or2
Mats Sundin

Olympijský vítěz a trojnásobný mistr světa

„Nejdůležitější je mít radost. Hrát si nehledě na věk. Nebojte se snít. Nebuďte jednostranní. Žijte v přítomnosti. Elitářství až od 17 let.“