Týden hokeje ve Studénce

Týden hokeje ve Studénce

Ve čtvrtek 26. 1. 2017 proběhla na zimním stadionu ve Studénce akce Týdne hokeje s názvem „Pojď hrát hokej“. Tuto akci pořádal HC Studénka ve spolupráci s ČSLH vůbec poprvé. Všechny děti, bez rozdílu dovedností, měly tedy možnost si vyzkoušet zdarma, jaké to je být hokejistou nebo hokejistkou.

Banner

Od 16:15 probíhala registrace. Všechny děti byly odměněny sladkostí a dárky, které poskytl klub a ČSLH. Navíc si každé dítě s sebou domů odnášelo hodnotný dárek v podobě krásného bílého reprezentačního dresu, na nějž si mohlo napsat i své jméno.

Po registraci rodiče i děti dostali hokejovou instruktáž na videoprezentaci, kterou vedl šéftrenér mládeže klubu Martin Tomášek. Účastníci se dozvěděli informace o klubu, jak ekonomicky nenáročný hokej na místní klubové úrovni je. V závěru videoprezentace byla představena hokejová výstroj, kterou začínající hráči při startu hokejové kariéry dostávají od klubu zapůjčenou zdarma.

HC Studénka vybavil příchozí děti základní hokejovou výstrojí a děti si tak na ledové ploše vyzkoušely první hokejové krůčky a různé soutěžní a herní prvky.

Děti byly rozděleny podle bruslařských dovedností a věku do jednotlivých skupinek, které si přebrali trenéři a instruktoři, a procházely postupně jednotlivá stanoviště, kde se kluci i holky seznamovali se základními hokejovými dovednostmi. Na ledové ploše byli rovněž přítomní hráči 3. třídy, kteří předvedli modelové utkání v minihokeji.

Celou akci na ledové ploše, která trvala cca 70 minut, provázela spousta soutěží, her a zábavy a na většině z přítomných bylo vidět, jak je bruslení a hokej baví. Nakonec báječné hokejové se všichni účastníci společně vyfotili.

Všichni ve Studénce doufají, že většina příchozích dětí začne také pravidelně chodit do hokejové přípravky. Dle zájmu ze strany rodičů a dětí lze říci, že tato akce měla velký úspěch, protože dětí dorazilo 45, což je výborný výsledek práce týmu lidí, kteří tuto akci připravovali.

HC Studénka děkuje všem za výbornou účast, akce se vydařila a určitě nebyla poslední.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Studénce najdete zde.

Citáty

php5LHG35
Jiří Šlégr

Olympijský vítěz a držitel Stanley Cupu

„Moderní obránce vyniká rychlou přihrávkou. Ta je dnes rozhodující. A když ji dá, tak to neznamená, že pro něj akce skončila – musí podpořit útok.“