Týden hokeje v Opavě

Týden hokeje v Opavě

Ve středu 25. 1. 2017 se na zimním stadionu v Opavě konala od 16:30 akce Pojď hrát hokej, která byla směrována na přiblížení hokeje jako hry pro rodiče a děti ve věku od 4 do 8 let. Této akce se zúčastnilo 68 dětí, což překonalo všechna očekávání.

Banner

Po úvodní registraci byli rodiče krátce seznámení formou prezentace a jednoduchého výkladu s tím, co hokej jako sport obnáší. V rámci této prezentace byla rodičům představena také hráčská a brankářská hokejová výzbroj. Mezitím se o děti postarali asistenti z řad hráčů mladšího dorostu, kteří měli pro děti připraveny branky s falešnými brankáři, hokejky a tenisáky na střelbu mimo ledovou plochu. Poté byla možnost zhlédnout část tréninku hráčů 3. třídy, včetně ukázky minihokeje. Cílem ukázky tohoto tréninku bylo demonstrovat rodičům a dětem, jaké dovednosti mají děti po cca 3 letech tréninkové činnosti.

Hlavním cílem celé akce však bylo, aby si děti mohly vyzkoušet bruslení a pohyb na ledě. Po krátkém volném rozbruslení se děti rozdělily do 6 skupin podle bruslařských schopností. Se skupinkami se následně pracovalo individuálně.

Byla vytvořena stanoviště (střelba na branky – kotoučem, míčkem, obratnostní dráhy apod.). Pro děti, které stály na bruslích poprvé, byla vytvořena na ledě bezpečná zóna, kde se mohly pohybovat se svými rodiči. Těmto dětem byli „k ruce“ opět jako asistenti hráči mladšího dorostu. Zóna bezpečí sloužila i ostatním rodičům, aby byli svým dětem na jednotlivých stanovištích blíže. Celá akce byla zakončená společným focením trenérů a všech přítomných dětí.

Akce Pojď hrát hokej v opavském klubu krásně doplňuje celoroční práci s mateřskými školkami, kde se 5 dní v týdnu děti z 19 školek učí bruslit. Řada těchto dětí se právě této akce zúčastnila a v Opavě věří, že je následně přivítají i na tréninku opavské přípravky.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Opavě najdete zde.

Citáty

php6ZfkAi
Jakub Voráček

útočník Philadelphie Flyers

„Když jsem byl malý, hrával jsem i tenis a fotbal. To je podle mého strašně důležité, aby, když je dítě ještě ve vývoji, dělalo co nejvíce sportů. Dnes mají děti bohužel jiné zájmy. Je to pak vidět na jejich obratnosti a talentu."