Týden hokeje ve Vrchlabí

Týden hokeje ve Vrchlabí

HC Stadion Vrchlabí byl zapojen do celorepublikové akce Pojď hrát hokej, která probíhala v lednu na 136 hokejových stadionech. Cílem svazu bylo přiblížit hokej nejen dětem, ale také rodičům a to jak ochutnávkou přímo na ledě, tak prezentací, co vlastně obnáší mít doma malého hokejistu nebo hokejistku.

Banner

V sobotu 28. 1. probíhala akce ve Vrchlabí. Start byl v 9.00, příchozí vyplnili přihlášku, dostali svůj dres se jménem a drobné dárky a pak už se vrhli na ledovou plochu, kde již byla připravena různá stanoviště a hokejoví trenéři.

Pro rodiče byla v 9.30 připravena krátká prezentace o hokejovém světě. „Chtěli jsme rodičům vyvrátit mýty o tom, jak je hokej drahý a nebezpečný sport. K tomu jsme jim také představili náš klub a nastínili, jak s dětmi pracujeme a co je naše priorita v mládežnickém hokeji,“ vysvětloval šéftrenér vrchlabské mládeže Tomáš Jirků.

Od 10.00 pak všech 27 účastníků řádilo na ledě, ostřelovalo brankáře, zkoušelo slalom a učilo se bruslit s hokejkou a vůbec pro ně byla připravena spousta her. Na druhé půlce kluziště se po celou dobu proháněli kluci z přípravky HC Stadion Vrchlabí, kteří měli za úkol ukázat zájemcům, co všechno se v klubu naučí.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Vrchlabí najdete zde.

Citáty

phpmYA6n6
Petr Mrázek

brankář Caroliny Huricanes

„Gólman se nesmí bát hrát holí, musí mít přehled.“