Týden hokeje v Žamberku

Týden hokeje v Žamberku

Dne 28. 1. 2017 se v 14.30 na zimním stadionu v Žamberku uskutečnila poprvé akce v rámci Týdne hokeje. Náborové akce se zúčastnilo 34 dětí.

Banner

Rodiče s dětmi byli přivítáni a děti byly obdarovány dárky s hokejovou tématikou, nejzajímavějším dárkem byl reprezentační dres. V 15.00 byli rodiče v jedné ze šaten seznámeni prostřednictvím prezentace s klubem SK Žamberk, s četností tréninků, s nutnou hokejovou výzbrojí a s dalšími důležitými informacemi v souvislosti s ledním hokejem.

Mezitím si děti vyzkoušely v rámci tzv. suché přípravy střelbu na branku s tenisákem. Dalším stanovištěm byl plechovkový terč a překážková dráha. Vzhledem k tomu, že zimní stadion v Žamberku není krytý, mohl realizační tým připravit dětem malé překvapení s využitím nahromaděného sněhu.

Pozornosti tedy neušla uměle vytvořená „pytlová“ dráha, která byla speciálně pro děti na dnešní den postavena. Následně pomohl realizační tým složený z maminek a sester stávajících malých hokejistů dětem s oblékáním nutné výzbroje, aby mohly vyrazit na ledovou plochu a vyzkoušet si bruslení a lední hokej v praxi.

Pro tu pravou hokejovou atmosféru, byly tváře dětí pomalovány žluto-černými bojovými barvami Divočáků ze Žamberku. Na ledové ploše se děti rozdělily do družstev. Na kluzišti bylo pro děti připraveno pět stanovišť, kde si za asistence trenérů zkoušely své bruslařské dovednosti.

Na prvním stanovišti čekal na děti slalom zakončený střelbou na balón v bráně, na druhém stanovišti byla připravena překážková dráha opět ukončena střelbou na bránu, na dalším stanoviště na děti čekala hra „veverky“. Na čtvrtém a pátém stanovišti byl pro malé začínající hokejisty připraven fotbal a hra „mrazík“.

Na konec si trenéři rozdělili děti do dvou mužstev a ty si mohly vyzkoušet ve třetinách hřiště minihokej. Zatímco se devítiletí „Divočáci“ z hokejového klubu připravovali k ukázce tréninku a minihokeje, účastníci hokejové soboty se shromáždili pod časomírou, kde byla pořízena společná fotografie.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Žamberku najdete zde.

Citáty

phpdUpOGd
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Pokud náhodou zaškobrtneš a spadneš na zpátky na zem, nezalekni se toho. Jen se ujisti, že se dokážeš znovu postavit."