Týden hokeje ve Velkých Popovicích

Týden hokeje ve Velkých Popovicích

Dne 28. ledna 2017 se na zimním stadionu ve Velkých Popovicích v klubu HC Slavoj Velké Popovice konala akce Týden hokeje. Akce se zúčastnilo 34 dětí, které ještě na bruslení v náboru Slavoje nebyly, a 10 dětí, které v popovickém Slavoji již bruslí.

Banner

Během celé akce vypomáhali hráči 4. třídy, kteří se snažili dětem vše kvalitně ukázat a navnadit je, že právě tento sport je pro ně ten pravý. Akci tak povznesli díky své týmovosti a hokejovým dovednostem výš. Do projektu se také aktivně zapojili rodiče těchto čtvrťáků, kteří připravili nejen bohaté občerstvení, ale byli taktéž ochotni odpovídat zúčastněným rodičům na jejich dotazy.

Akce začala registrací u ledové plochy, kde byli rodiče dále informováni a nasměrováni k dalšímu programu, konkrétně k prezentaci hokeje, klubu a svazových projektů pro rodiče, ke zkušební střelnici a stickhandlingovým cvičení pro děti.

Po prezentaci rodičům se již malí účastníci chystali na to hlavní, tedy na trénink na ledě, kde nejprve proběhla ukázka minihokeje a poté již byli účastníci rozdělení do skupin. Hlavním úkolem bylo dětem ve skupinách ukázat, jak vypadá opravdová zábava na ledě. Děti si mohly vyzkoušet střelbu, slalom s pukem, bruslařský slalom a imitaci akce Crashed-Ice. Na těchto stanovištích se protáčely tak, aby si každý mohl vše okusit a zažít. Po prostřídání proběhla hromadná fotka s ambasadorem Martinem Procházkou a maskotem Pukem. Ve Velkých Popovicích všichni doufají, že si akci každý naplno užil, a že se na zimní stadiony bude rád vracet.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Velkých Popovicích najdete zde.


Citáty

php6cbzQI
Jakub Voráček

mistr světa 2010

„Na tréninky se těším. Je během nich sranda a pořád jste v dobré partě kluků."