Týden hokeje v Telči

Týden hokeje v Telči

Na zimním stadionu Telč se dne 28. ledna 2016 konala akce Týden hokeje v rámci projektu Pojď hrát hokej. Akci pořádal oddíl ledního hokeje telčského sportovního klubu SK Telč, z.s. Na akci přišlo neuvěřitelných 50 dětí, což z organizátorů nikdo nečekal. Potvrdilo se tak to, že o lední hokej je v Telči a jejím blízkém okolí opravdu velký zájem.

Banner

Po zaregistrování dětí rodiči, dostalo každé dítě drobné dárky. Některým dětem rodiče napsali na záda jména. Po krátké prezentaci ledního hokeje, vyrazily děti na led, kde na ně čekalo spoustu zábavy.

Kluci z telčské přípravy ukázali rodičům dětí krátké modelové utkání minihokeje. Ty nejmenší děti, získávaly první zkušenosti s ledem za pomoci hrazdiček, kterých se přidržovaly. Pro zdatnější bruslaře byly připraveny různé překážkové dráhy s plněním lehkých úkolů. Pro ještě zdatnější hokejisty již byli připraveni dva gólmani telčské přípravky, a tak si na ně mohli zastřílet a dát své první góly opravdovému brankaři.

Po asi hodinovém programu se děti společně vyfotily a společným zvoláním „Pojď hrát hokej“ odešly nové zážitky vstřebat do tepla svých domovů.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Telči najdete zde.


Citáty

phpUhStPw
Wayne Gretzky

Nejlepší hráč historie NHL

„Je lepší v teplých měsících hrát baseball, tenis nebo lakros, třeba i za deště. Nebo plavání, neorganizovaný fotbal, jízda v terénu na kole. Házeli jsme míče o zeď, mixovali dohromady spousty dalších her. Všichni dobří hráči to tak dělali. Specializace na hokej začala až po 14 letech.“