Týden hokeje v Lanškrouně

Týden hokeje v Lanškrouně

Stejně jako na dalších 135 místech po celém Česku i v Lanškrouně proběhla náborová akce Týden hokeje, kterou připravili lanškrounští Orli ve spolupráci s Českým svazem ledního hokeje.

Banner

Akce v Lanškrouně začínala v 16.00 registrací a zároveň tou dobou na ledové ploše probíhala ukázka minihokeje dětí hrající hokej 2 - 3 roky (ročník 2008, 2009). Nově příchozí děti s rodiči shlédli komentovanou ukázku minihokeje a potom následovala ukázka tréninku nejmenších dětí (trénink přípravky) a focení.

V 16.45 začal ukázkový trénink pro nové zájemce - nejdřív rozcvička v bruslích na pevné podložce, na kterou navazoval ukázkový trénink na ledě pod dohledem trenérů a pomocných asistentů. Trénink byl zakončen závěrečným společným focením v 17.45 a v šatně dostaly tatranky a omalovánky a další dárkové předměty.

V 17.00 hodin proběhla projekce s rodiči, kde bylo vysvětleno „proč a jak“ a hlavně, že hokej není drahý sport. Na akci přišlo 18 nových dětí, které odcházely s pocitem spokojenosti a radosti.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Lanškrouně najdete zde.


Citáty

phpL4QJvY
Wayne Gretzky

Nejlepší hráč historie NHL

„Mám 5 dětí, učil jsem je bruslit, ale nenutil do hokeje. Sport si vybrali stejně jako já sami. Dnes jsou dobří v golfu, hokeji, baseballu.“