Týden hokeje v Turnově

Týden hokeje v Turnově

Turnovský hokejový klub se zúčastnil projektu Českého svazu ledního hokeje Týden hokeje a ve spolupráci právě s ČSLH uspořádal v pondělí 23. 1. 2017 na Zimním stadionu Ludvíka Koška akci s názvem Pojď hrát hokej. Akce se nakonec zúčastnilo 44 malých zájemců o lední hokej.

Banner

Cílem projektu a náborové akce bylo přilákat k lednímu hokeji více zájemců z řad dětí, ale i rodičů, prezentovat hokej, jeden z nejrozšířenějších a nejoblíbenějších sportů v Česku i jinde ve světě, objasnit některá fakta a mýty, které se okolo tohoto sportu někdy až nepravdivě mezi lidmi rozšiřují a hlavně pak byl tento den určen samotným dětem, které si tak mohly vyzkoušet, jaké to je sklouznout se na bruslích s hokejkou v ruce, vystřelit si na branku a dát gól nebo si jen užít první krůčky na ledě.

Než se děti oblékli do „hokejového“, předcházelo všemu představení klubu a prezentace směřující především na rodiče, kteří dostali potřebné informace spojené s mládežnickým hokejem, tréninkem a podobně.

Pro zpestření a odlehčení akce měly děti možnost si pohrát a vyřádit se s maskotem Ťukem. Ten se s nimi vydal i na ledovou plochu, kde mohl sledovat první počínání budoucích hokejistů. Ti se nakonec sešli v hojném počtu, na akci totiž zavítalo 44 zájemců o hokej.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Turnově najdete zde.


Citáty

phpUhStPw
Wayne Gretzky

Nejlepší hráč historie NHL

„Je lepší v teplých měsících hrát baseball, tenis nebo lakros, třeba i za deště. Nebo plavání, neorganizovaný fotbal, jízda v terénu na kole. Házeli jsme míče o zeď, mixovali dohromady spousty dalších her. Všichni dobří hráči to tak dělali. Specializace na hokej začala až po 14 letech.“