Týden hokeje v Náchodě

Týden hokeje v Náchodě

V úterý 24. 1. 2017 od 15.30 do 18.15 proběhla na zimním stadionu v Náchodě akce Týden hokeje v rámci projektu Pojď hrát hokej, jakožto sportovní akce pro děti ve věku 4 – 8 let a jejich rodiče.

Banner

Tato akce měla v Náchodě velký úspěch. Přivedla na zimní stadion více jak 80 dětí a asi 90 rodičů a doprovodu dětí. Děti měly unikátní příležitost seznámit se s ledním hokejem a vytvořit si svůj prvotní hokejový zážitek. Pro děti byl připraven zábavný program na ledě i mimo něj, rodiče měli možnost se detailně seznámit s tím, co obnáší mít doma malého hokejistu, a jaký je přínos ledního hokeje pro fyzický a osobnostní rozvoj dětí.

V rámci celého programu se 37 dětí zaregistrovalo do projektu Pojď hrát hokej a Hokejka. Dětem byly zapůjčeny hokejové přilby pro bezpečné bruslení na ledě a s pomocí trenérů a asistentů HC Náchod byly děti ustrojeny a uvedeny na ledovou plochu, kde absolvovaly výuku bruslení, hry a soutěže.

Tyto aktivity organizovalo na ledě 8 trenérů, kteří se po celou dobu věnovali více jak 40 dětem. Následovala ukázka tréninku minihokeje, kde mladí hráči HC Náchod ročníků 2008 až 2011 předvedli trénink pod vedením svých trenérů.

Pro všechny to byl vynikající zážitek a pro mladé náchodské naděje i velká motivace pro následující zápasy i tréninky. Celá akce byla doplněna prezentací práce s dětmi a ukázkou materiální podpory ČSLH.

O dobrou atmosféru na zimáku se staralo 18 pořadatelů, členů HC Náchod, příjemná hudba, které dominovala píseň Pojď hrát hokej. V restauraci a v šatně č. 7 poté mohli účastníci zhlédnout hokejové video.

Kromě zážitku z bruslení a ledního hokeje si každé dítě navíc s sebou domů odneslo hodnotný dárek. HC Náchod ve spolupráci s Českým svazem ledního hokeje pořádal na zimním stadionu v Náchodě tuto akci v rámci Týdne hokeje poprvé. Všechny nové zájemce o lední hokej a Hokejovou školu bruslení HC Náchod zve na pravidelné tréninky, které probíhají každé úterý od 16.00 a v sobotu od 8.00.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Náchodě najdete zde.


Citáty

php6ZfkAi
Jakub Voráček

útočník Philadelphie Flyers

„Když jsem byl malý, hrával jsem i tenis a fotbal. To je podle mého strašně důležité, aby, když je dítě ještě ve vývoji, dělalo co nejvíce sportů. Dnes mají děti bohužel jiné zájmy. Je to pak vidět na jejich obratnosti a talentu."