Týden hokeje ve Velké Bíteši

Týden hokeje ve Velké Bíteši

V pátek 27. 1. od 15.00 se ve Velké Bíteši konala akce Týden hokeje. Jednalo se o nábor dětí, které měly možnost poznat, co vlastně hokej představuje, o čem je a hlavně, že při hokeji se dá užít spousta zábavy.

Banner

Už před třetí hodinou se objevili první zájemci a netrvalo dlouho, a šatna pro registraci účastníků byla plná, přihlásilo se téměř dvacet děti. Ty byly nadšené hned zpočátku, neboť obdržely mnoho dárků. Následovala prezentace, která především rodičům objasnila chod klubu, přestavila hokejovou výstroj a nastínila tréninkové metody klubu včetně ukázky minihokeje. Některé z dětí si hokejovou výstroj ihned vyzkoušely a pak už nezbývalo nic jiného než obout brusle a udělat první krok na ledové ploše.

Některé z dětí ani nepotřebovaly pomocné hrazdičky k udržení rovnováhy a bez okolků si to namířily k nejbližšímu stanovišti, kde na ně čekal trenér se zábavnými hrami. A nutno podotknout, že dětem dlouho netrvalo, se s trenérem seznámit. A pak už následovaly první obratnostní kroky a cviky, což všechny děti doslova uhranulo.

Během těchto prvních krůčků a cviků na ledě byly rodičům podávány další informace o klubu, hokeji, ale o sportování vůbec. Mnoho a mnoho dotazů bylo zodpovězeno, a protože další dotazy přibývaly, zájem rodičů byl více než zřejmý.

Závěrem se všechny děti i s trenéry, pomocníky a nadšenými rodiči vyfotily.

V klubu doufají, že děti patřičně nažhavili a že se s nimi budou pravidelně potkávat na dalších trénincích, kde se budou bavit a učit novým dovednostem.

Velký dík patří trenérům, činovníkům a pomocníkům za organizaci této akce, a hlavně rodičům s dětmi, kteří se této akce zúčastnili.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Velké Bíteši najdete zde.

Citáty

phpy1V8eL
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Nikdy neztrácejte pocit nadšení. Nikdy ho neberte jako samozřejmost.“