Týden hokeje ve Zlíně

Týden hokeje ve Zlíně

Sto dětí v doprovodu rodičů se zúčastnilo v sobotu 28. ledna ve Zlíně náborové akce v rámci celorepublikové akce Pojď hrát hokej v prostorách PSG arény. Nadšené děti ve věku od čtyř do osmi let si vyzkoušely, jaké je to být hokejistou HC PSG Zlín na vydařeném projektu ve spolupráci s Českým svazem ledního hokeje. Cílem projektu, do kterého se zapojilo již 136 hokejových klubů v České republice, je přitáhnout k lednímu hokeji nové naděje a zajistit nejpopulárnějšímu zimnímu sportu ještě lepší budoucnost. O trénink pro nejmenší byl ve Zlíně značný zájem!

Banner

„Jsme rádi, že se akce velmi povedla. Zájem dětí v doprovodu rodičů byl ve Zlíně obrovský. Lední hokej jsme jim přiblížili zase z jiné stránky. Děti si hokej vyzkoušely, osahaly si ho přímo na ledové ploše v doprovodu zkušených trenérů nebo hráčů extraligového týmu. Společně jsme prožili vydařený den a hokej jsme zpřístupnili široké veřejnosti,“ konstatoval Tomáš Melzer, marketingový manažer PSG Zlín.

Přesně stovka dětí společně s rodiči prošla nejdříve registračním systémem, kde vyplnili nezbytné základní údaje na příslušných formulářích. Mladí hokejisté a hokejistky dostávali od hostesek při registraci dárky v podobě národních hokejových dresů, nálepek, odznaků a dalších suvenýrů. K dispozici bylo i drobné občerstvení pro děti.

Program dále pokračoval prezentací ledního hokeje a klubu HC PSG Zlín v prostorách šatny v podání sportovního manažera Jiřího Šolce. Velký ohlas měla videoprojekce a dále výstavka dresů legend zlínského hokeje Petra Čajánka, Michala Jordána nebo Karla Rachůnka. Rodiče se se detailně seznámili s tím, co obnáší mít doma malého hokejistu a rovněž jaký je přínos ledního hokeje pro fyzický a osobnostní rozvoj dětí.

Poté se děti vydaly na ledovou plochu, kde na ně formou zábavy a her čekala řada stanovišť. Na ledě bylo s dětmi celkem osm trenérů, nechyběli ani hráči extraligového týmu Zlína Libor Kašík, Ondřej Veselý, Jiří Marušák, Tomáš Žižka, Zdeněk Okál, Antonín Honejsek a Pavel Kubiš. Na závěr vydařeného lednového dne proběhla závěrečná týmová fotografie všech dětí, trenérů a extraligových hokejistů.

„Trenéři zodpověděli spoustu dotazů ze strany rodičů a nadále budeme v případě dalších otázek s rodiči komunikovat. Řada rodičů se zajímala o přihlášení svých dětí do hokejové přípravky nebo školy bruslení,“ zakončil manažer Melzer.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Zlíně najdete zde.

Citáty

phpO6S6nX
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Až později, když vzpomínáte na to, jak jste hráli hokej jako malí, teprve doceníte, jakou oběť pro vás rodiče přinesli. “