Týden hokeje v České Třebové

Týden hokeje v České Třebové

Ve čtvrtek 26. 1. 2017 se i na stadionu v České Třebové konala akce Týden hokeje v rámci projektu ČSLH Pojď hrát hokej. Akce pořádané TJ Lokomotivou Česká Třebová ve spolupráci s ČSLH se zúčastnilo celkem 37 dětí.

Banner

Celá akce začínala registrací dětí v předsálí zimního stadionu. Po nezbytné registraci se děti a rodiče přemístili do oddílové klubovny, kde klub zúčastněným poskytl informace o oddíle. Dále všichni zhlédli propagační video Pojď hrát hokej s Martinem Procházkou a následovala powerpointová prezentace určená hlavně rodičům zúčastněných dětí.

Děti si mohly prohlédnout a vyzkoušet některé části hokejové výstroje hráčů i brankářů. Po ukončení prezentace se účastníci přesunuli na střídačky zimního stadionu, odkud děti i rodiče sledovali komentovaný trénink nejmladších hokejistů oddílu.

Na závěr komentovaného tréninku mohli rodiče s dětmi zhlédnout i pětiminutovou ukázku mini hokejového utkání našich nejmenších. I zde proběhl komentář k systému minihokeje.

Po ukázkách našich hokejových nadějí na ledě, se všichni přesunuli do šaten, kde za pomocí trenérů proběhlo ustrojení a obutí dětí. Pak už přišlo na řadu bruslení v podobě her, střelby na branku a jiných aktivit na šesti stanovištích. Na závěr akce proběhlo společné focení.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v České Třebové najdete zde.

Citáty

php5LHG35
Jiří Šlégr

Olympijský vítěz a držitel Stanley Cupu

„Moderní obránce vyniká rychlou přihrávkou. Ta je dnes rozhodující. A když ji dá, tak to neznamená, že pro něj akce skončila – musí podpořit útok.“