Týden hokeje v Přerově

Týden hokeje v Přerově

V každém sportu je třeba myslet také na budoucnost a lední hokej není výjimkou. Současná generace hráčů potřebuje mít své nástupce, proto je podpora výchovy nových opor důležitá. Přesně to je cílem celorepublikové náborové akce Týden hokeje, která je součástí projektu Pojď hrát hokej. Do Přerova dorazila ve čtvrtek a sklidila obrovský úspěch!

Banner

Celá akce odstartovala v 15:30 prezentací u vstupu na zimní stadion, kde byly rodiči vyplněny přihlašovací formuláře a děti obdržely reprezentační dres i drobné dárky. Pod vedením trenérského týmu, jehož hlavní osobou byl kouč přípravky Karel Kundrátek, poté vyjely na ledovou plochu.

Programu mezi mantinely ještě předcházela ukázka tréninku s hokejisty žákovských tříd. Účastníci akce Pojď hrát hokej byli rozděleni do několika skupin a postupně si vyzkoušeli bruslení, práci s holí, vedení puku, střelbu na bránu a v hodně bohaté nabídce tréninku nechyběly také hry s míčky. Spousta dětí ukázala, že jsou na ledě skoro jako doma, ostatní k prvním krůčkům použily připravené hrazdičky.

Mimo ledovou plochu probíhala prezentace hokeje pro rodiče, kteří se dozvěděli kompletní informace o tom, co vše může klub HC ZUBR Přerov nabídnout pro sportovní růst dítěte.

Účast byla obrovská, akce přilákala do MEO Arény přesně 69 dětí. „Byla to pro nás nová akce, ale dopadla výrazně nad naše očekávání. Zájem rodičů i dětí byl velký a jsme rádi, že jsme je u nás přivítali,“ řekl Karel Kundrátek, hlavní trenér přípravky HC ZUBR Přerov.

Mládežnické akce přerovský klub dlouhodobě podporuje, základna nejmenších Zubrů je díky tomu v regionu jedna z nejvyšších. „Podobným akcím dáváme vždy zelenou. Přišla za námi spousta nových dětí a věřím, že i rodiče náš program oslovil. Ukázali jsme jim, jak s dětmi pracujeme a že hokej není jen o bruslení a střílení kotouče do brány. Je to kolektivní sport, při kterém se děti potkávají v kabině, jdou společně na led nebo do školy. Zkrátka mají kamarády na celý život,“ dodal Karel Kundrátek.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Přerově najdete zde.

Citáty

phpLBjXaU
Dominik Hašek

Olympijský vítěz a dvojnásobný vítěz Stanley Cupu

„Vždy jsem měl vášeň pro hru. S bráchou jsem hrál fotbal, organizoval jsem všemožné soutěže s ping-pongovým míčkem, tenisákem, hokejkami, ať už na chatě nebo ve škole o přestávkách.“