Týden hokeje ve Znojmě

Týden hokeje ve Znojmě

Ve středu 25. 1. 2017 v odpoledních hodinách se v prostorách zimního stadionu ve Znojmě uskutečnila první akce Pojď hrát hokej, která se týká hlavně dětí ve věku od 4 – 8 let, které nemají žádné zkušenosti s ledním hokejem.

Banner

Nejen pro děti, ale také i pro rodiče byl hned po úvodní registraci připraven program, kde se v rámci prezentace mohli seznámit s ledním hokejem, výchovným procesem v rámci přípravy dětí, poznat zázemí klubu, ale také vyslechnout, jaké výhody přináší lední hokej ve Znojmě. Na organizaci se podíleli i hráči z řad starších hokejistů, hlavně kategorií junioři a mladší dorost, kteří se aktivně zapojili do programu chystání a samotné realizace.

Po prezentaci měli rodiče možnost zapůjčení hokejových přileb a bruslí, přičemž v prostorách kabin na ně už čekali pověřené osoby, aby jim byli k dispozici.

Program pro děti na ledě trval 60 minut a připraveno bylo několik stanovišť. Děti byly rozděleny na začátečníky a pokročilé, kteří už zvládali základní dovednosti bruslení. Ihned po rozdělení se každé skupiny ujali profesionální a pomocní trenéři. Pro děti byly nachystané stanoviště, kde si mohly vyzkoušet střelbu na gólmany ze 4. třídy, dále stanoviště se stickhandling, různé slalomové dráhy a stanoviště, kde se hrály hry – různé závody.

Na akci přišlo celkem 52 dětí a ihned po skončení se rodiče informovali, co je potřeba k tomu, aby se jejich děti staly členy mládežnického oddílu HC Orli Znojmo – mládež.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Znojmě najdete zde.


Citáty

php8Y2Or2
Mats Sundin

Olympijský vítěz a trojnásobný mistr světa

„Nejdůležitější je mít radost. Hrát si nehledě na věk. Nebojte se snít. Nebuďte jednostranní. Žijte v přítomnosti. Elitářství až od 17 let.“