Týden hokeje v Ledči nad Sázavou

I v Ledči nad Sázavou se v září konal Týden hokeje. Akce se zúčastnilo 12 dětí (včetně jedné dívky) ve věku od 2 do 8 let. Čtyři z těchto dětí byly vybaveny přímo na místě hokejovou výzbrojí a staly se členy týmu přípravky. Další minimálně dvě přislíbily nástup na pondělním tréninku.

Banner

Pro rodiče s dětmi byl uspořádán vzorový zápas v minihokeji, kde byla rodičům doložena bezkontaktnost hry, role rozhodčího a vysvětleno skupinové letmé střídání. Na další části ledové plochy byly předváděny některé prvky naší školičky bruslení, práce s nejmenšími dětmi a případná možnost zapojení rodičů.

Po skončení této části se všechny děti zapojily do zábavných her na ledě, a to jak s hokejkami, tak bez nich. Vyzkoušely si dle své výkonnosti odpovídající překážky a cviky s nimi, kontakt s pukem a střelu na branku.

Rodičům byl představen klub, hokej jako bezpečná a zábavná hra, vhodnost a nevhodnost různých typů bruslí, helem a rukavic pro začínající bruslaře, finanční nenáročnost hokeje včetně podpory ze strany klubu a ČSLH. Po zodpovězení všech dotazů proběhlo závěrečné skupinové focení dětí na ledě. Akce se účastnili i zástupci týmu Pojď hrát hokej včetně maskota Ťuka.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Ledči nad Sázavou najdete zde.

Citáty

phpdUpOGd
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Pokud náhodou zaškobrtneš a spadneš na zpátky na zem, nezalekni se toho. Jen se ujisti, že se dokážeš znovu postavit."