Týden hokeje v Nejdku

Týden hokeje v Nejdku

Dne 19. 9 2017 proběhl v Nejdku již v pořadí třetí náborový den konaný v rámci celorepublikové akce Týden hokeje.

Banner

Akci byla v Nejdku tentokráte pojata opravdu zeširoka. V dopoledních hodinách byla ve spolupráci se základní školou na náměstí Karla IV. uspořádána na tamním hřišti sportovní olympiáda pro děti z mateřských škol.

Tento již třetí ročník olympiády se celý nesl v duchu náborové akce Týden hokeje. Děti si zde vyzkoušely některé tréninkové prvky a hry, které jsou využívány v tréninku nejmenších hokejistů.

Samotná náborová akce probíhala na zimním stadionu v Nejdku od 16:45 do 18:30. Nově příchozích a zapsaných zájemců bylo tentokrát 12. Pět děvčat a sedm chlapců bylo nejprve řádně zapsáno a poté se všichni seznámili se zimním stadionem, hokejovou výstrojí a následně všichni se zájmem zhlédli i část tréninku mladých hokejistů.

Mezitím se rodiče dozvěděli všechny potřebné informace o činnosti klubu, podpoře ze strany ČSLH a následně se šlo na led. Téměř všichni zúčastnění již v minulosti prošli přípravnými kurzy pořádanými klubem pro mateřské školy, takže se mohlo jít hned na věc – tedy na hry a soutěže.

Příjemná atmosféra a upřímný zájem dětí i rodičů nám byly odměnou a příslibem do další práce nejen v klubu. Celá akce byla velice vydařená.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Žďáru nad Sázavou najdete zde.

Citáty

php6ZfkAi
Jakub Voráček

útočník Philadelphie Flyers

„Když jsem byl malý, hrával jsem i tenis a fotbal. To je podle mého strašně důležité, aby, když je dítě ještě ve vývoji, dělalo co nejvíce sportů. Dnes mají děti bohužel jiné zájmy. Je to pak vidět na jejich obratnosti a talentu."