Týden hokeje v Litomyšli

Týden hokeje v Litomyšli

Ve středu 20. 9. 2017 od 14:30 do 17:00 se na zimním stadionu v Litomyšli uskutečnila náborová akce Týdne hokeje, v rámci projektu Pojď hrát hokej.

Banner

Za HC Litomyšl se této akce zúčastnili všichni trenéři mládežnických kategorii v čele s šéftrenérem Stanislavem Mečiarem a někteří funkcionářů klubu. Nově příchozí zájemci o lední hokej nejprve ve vestibulu zimního stadionu vyplnili připravený přihlašovací formulář, na základě něhož obdržel každý účastník dres a drobné dárky, poté jim byly poskytnuty informace ohledně této akce a informace o hokejovém klubu v Litomyšli (časy a termíny tréninku pro nejmenší, finanční náročnost hokeje u nás, možnost zapůjčení výstroje, kontakty na trenéry nejmenších).

Následně se ve skupinkách všichni přesunuli do zázemí stadionu, kde si prohlédnuli kabiny. Pak už se přemístili k ledové ploše, kde jim trenéři společně s hráči přípravky předvedli ukázkový trénink, nejprve na suchu a poté i na ledě. Po této ukázce už dětem rodiče obuli brusle, oblékli dres a všichni se pod vedením trenérů vrhnuli na ledovou plochu.

Vyzkoušeli si většinou první krůčky v bruslích, někteří i bruslení s hokejkou i pukem. Poté se všichni společně vyfotili. Tato akce se z pohledu klubu povedla, přišlo 9 dětí.

Klub děkuje všem účastníkům, že se přišli podívat a přivedli své ratolesti a doufá, že si hokejové setkání spolu s HC Litomyšl užili. V klubu budou rádi, pokud tyto děti u hokeje zůstanou a pomohou vytvořit hokejové týmy v místním oddíle.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Litomyšli najdete zde.

Citáty

phpUMFfEM
Andrej Šustr

obránce Tampy Bay Lightning

„Musíte si uvědomit, že pokud se vám nechce, tak se na vaše místo čeká dalších x hráčů, kteří jsou ochotní tomu obětovat cokoliv. "