Týden hokeje v Havlíčkově Brodě

Týden hokeje v Havlíčkově Brodě

Během nedělního odpoledne se zimní stadion v Kotlině zaplnil malými dětmi, které rodiče přivedli na druhý díl akce Týden hokeje pod hlavičkou projektu Pojď hrát hokej. Jedná se o celorepublikovou náborovou akci, při níž mají děti unikátní příležitost seznámit se s ledním hokejem a vytvořit si svůj prvotní hokejový zážitek. Pro děti je připraven zábavný program na ledě i mimo něj, rodiče mají možnost se detailně seznámit s tím, co obnáší mít doma malého hokejistu a jaký je přínos ledního hokeje pro fyzický a osobnostní rozvoj dětí. Pro účastníky jsou připraveny drobné dárky s hokejovou tématikou. V Havlíčkově Brodě se tentokrát zúčastnilo 24 dětí.

Banner

Děti byly na začátku akce rozděleny do dvou skupin a v útrobách zimního stadionu v Kotlině si vyzkoušely tradiční cviky hokejové přípravy „na suchu“. Potenciální mladí hokejisté a mladé hokejistky přeskakovali a podlézali překážky, skákali přes BOSU (nafukovací půlmíče sloužící pro cvičení stability) nebo přeskakovali příčky na zemi položeného, speciálního provazového žebříku.

Po převlečení do hokejové výstroje následoval program na ledě, při němž zkušení trenéři formou hry učili své malé svěřence základy bruslení a pohybu na ledě. Děti si tak zahrály na pejska, medvěda nebo letadlo, sbíraly míčky z ledu, objížděly natažené lano a kužely či střílely na plastového gólmana. Mimo jiné se také podívaly na modelový zápas mládežnických kategorií BK Havlíčkův Brod.

BK Havlíčkův Brod děkuje všem dětem a rodičům za účast a těší se na třetí pokračování akce Týden hokeje!

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Havlíčkově Brodě najdete zde.

Citáty

phphEBmji
Martin Ručinský

Trojnásobný mistr světa

„Výsledky a tabulky nejsou podstatné. Důležité je, aby se děti naučily pořádně bruslit. Hlavně ať rodiče na děti ani trenéry netlačí a nestresují je. To nikam nevede.“