Týden hokeje v Kralupech nad Vltavou

Sobotní dopoledne na zimním stadiónu v Kralupech nad Vltavou patřilo celorepublikové náborové akci ČSLH „Pojď hrát hokej". Skvělého hokejového představení se zúčastnila téměř stovka dětí včetně 43 „nováčků“.

Banner

Úvodního slova se před skupinou více než 40 rodičů ujala sekretářka klubu Marie Měřínská, která představila členy vedení klubu a přítomného zástupce ČSLH  Martina Procházku. Právě on je nejslavnější odchovance kralupského hokeje. Za sportovní úsek HK Kralupy se akce účastnil Michal Broš, několikanásobný mistr ČR, finské ligy a mistr světa.

Rodičům „nováčků" byl přednášejícími (Měřínská, Broš, Procházka) lední hokej představen jako sport zábavný, bezpečný a finančně mnohem dostupnější, než si mnozí myslí. Dále byly rodičům představeny možnosti podpory začínajícím hráčům v kralupském klubu a rodiče byli taktéž seznámeni s tréninkovými časy určenými právě pro děti, které se rozhodly s ledním hokejem v Kralupech začít.

Program celé akce sestával z ukázky tréninku dětí, které jsou na ledě 2.-4. rokem a tréninkových technik a her, které si mohli nově příchozí vyzkoušet jak na ledě, tak na tzv. „suché" přípravě před zimním stadiónem. Děti byly rozděleny do několika skupin, které byly vedeny zkušenými kralupskými trenéry.

Nově příchozí děti obdržely u registrace hokejový dres, odznaky a sladkou pozornost. Všichni účastníci strávili příjemné hokejové dopoledne.

Všechny fotografie v plných velikostech najdete zde.

Citáty

phpAdBI4A
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Táta vždy říkal: „Měj velké cíle. Představuj si, jak hraješ za Frölundu. Představ si, jak hraješ za Švédsko. Představ si, jak si oblékáš ten dres.“