Týden hokeje v Liberci

Týden hokeje v Liberci

Ve středu odpoledne se ve Svijanské aréně uskutečnila akce Týden hokeje, která se koná v rámci dlouhodobého projektu Pojď hrát hokej. Na stadion si našlo cestu spoustu malých dětí, mezi nimiž se našli jak úplní začátečníci, tak již pokročilejší bruslaři.

Banner

Akce Týden hokeje není jen libereckou záležitostí, během sedmi dnů se koná ve všech koutech České republiky a hokej si můžou děti vyzkoušet jak na kluzištích extraligových klubů, tak na stadionech týmů z krajských soutěží. „Je to masivní akce, která dělá obrovskou reklamu hokeji. Je super, jakým způsobem se do toho Český svaz ledního hokeje pustil a podporuje děti ke sportu,“ pochvaloval si vedoucí trenér základny, Libor Daněk.

Akce začala krátce po čtvrté hodině odpoledne a ukončena byla kolem šesté. Po krátké prezentaci v útrobách Svijanské arény se děti přesunuly na led, kde byly rozděleny na dvě skupiny. Do první patřili úplní začátečníci, kteří se na brusle postavili poprvé v životě a společně s instruktory pilovali ve středním pásmu základy bruslení. Malé ratolesti si vyzkoušely hru na babu či takzvanou opičí dráhu.

Další část kluziště poté patřila již o něco zkušenějším bruslařům – tygřím prvňákům. Ti si v jedné z obranných třetin zahráli minihokej pod vedením trenéra Jana Daňka, jenž se chopil role rozhodčího. Začínající hokejisté vstoupili do utkání s velkým odhodláním a žádný kotouč si nedarovali zadarmo.

Úsměv na všech tvářích

„Podařilo se nám vše úspěšně nachystat podle požadavků ČSLH, ať už to byly věci, které nachystalo PR oddělení Bílých Tygrů, nebo samotná akce. Musím říct, že trenéři se zapojili fantasticky. Vše běželo podle připravených manuálů. Připraveni jsme rozhodně byli, však jsme akci chystali od samého rána,“ zhodnotil středeční odpoledne Libor Daněk.

Událost se i tentokrát setkala s pozitivními ohlasy. „Velmi jsme si to užili, kluci byli dnes poprvé na ledě a byl to pro ně skvělý zážitek,“ svěřila se jedna z maminek dvou chlapců. „Jak pro rodiče, tak pro děti, které měly na tvářích úsměv, to bylo velice pěkné. Už nyní můžu říct, že se tu někteří z nich opět ukáží a zapojí se do hokeje,“ uzavřel Daněk.

Na závěr, kterému mimochodem chvíli přihlížel i trenér tygřího A-týmu, Filip Pešán, si všichni účastníci pořídili společnou fotografii. Každý si navíc kromě zážitku odnesl i předem avizovaný dárek. Konkrétně dres s barvami a znakem české reprezentace, pochopitelně v dětské velikosti. Kdo ví, možná v budoucnu někdo z nich oblékne i ten opravdový.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Liberci najdete zde.

Citáty

php8Y2Or2
Mats Sundin

Olympijský vítěz a trojnásobný mistr světa

„Nejdůležitější je mít radost. Hrát si nehledě na věk. Nebojte se snít. Nebuďte jednostranní. Žijte v přítomnosti. Elitářství až od 17 let.“