Týden hokeje na Hvězdě Praha

Týden hokeje na Hvězdě Praha

Jako poslední klub v první vlně náborové akce „Pojď hrát hokej“ byl v harmonogramu klub HC Hvězda Praha. V neděli 2. 10. 2016 v čase od 15:15 do 16:15 se na zimním stadionu v Praze ve Vokovicích sešlo spoustu nových dětí se zájmem o krásnou hru jménem hokej. Celkový počet návštěvníků dosáhl úctyhodných 49 dětí.

Banner

Program pro děti na ledě zajišťovalo 8 trenérů. Z toho byly dvě trenérky (1x krasobruslařka a 1x dívčí hokej). Kluziště bylo rozděleno na 3 části. V jedné z nich byl ukázkově hrán zápas v minihokeji našich „prvňáků“. V dalších dvou pak byly děti rozděleny na samostatně bruslící a na úplné začátečníky, tak zvané „hrazdičkáře“. Základy bruslení a her na bruslích pro obě skupiny připravili naši kluboví trenéři v čele s PhDr. Zdeňkem Pavlišem. Na závěr si mohly děti s hokejkami vyzkoušet hokejový nájezd s pukem na našeho brankáře z juniorské kategorie.

U informačního stolku ve vestibulu hokejové haly každého nově příchozího malého uchazeče přivítal klubový koordinátor náboru a dlouholetý extraligový hráč Josef Zajíc. Celkem se dětem a jejich rodičům mimo led věnovalo 7 pomocných pracovníků, včetně šéftrenéra klub Karla Najmana a manažera klubu Michaela Grima, kteří rodičům prezentovali strukturu a filozofii klubu a též odpovídali na veškeré dotazy z řad rodičů.

Všechny fotky v plných velikostech naleznete zde.

Citáty

phphEBmji
Martin Ručinský

Trojnásobný mistr světa

„Výsledky a tabulky nejsou podstatné. Důležité je, aby se děti naučily pořádně bruslit. Hlavně ať rodiče na děti ani trenéry netlačí a nestresují je. To nikam nevede.“