Týden hokeje v Nejdku

Dne 27. 9. 2016 proběhla ve spolupráci s ČSLH na zimním stadionu v Nejdku náborová akce Týden hokeje. V rámci přípravy na tuto událost hokejový klub Rebel vybavil všechny školy a školky plakáty a v rámci třídních schůzek oslovil také rodiče dětí.

Banner

Samotné akce se zúčastnili zástupci ČSLH a děti přijel podpořit také maskot Ťuk. Na registraci se zapsalo celkem 12 dětí, což je v městě, jako je Nejdek, s přihlédnutím k poměrně brzkému konání již na konci léta dost solidní počet. Všechny tyto děti byly provedeny zimním stadionem, seznámeny s hokejovou výstrojí a výzbrojí a nakonec nastoupily na led.

Vzhledem k tomu, že se jednalo převážně o nebruslící děti, náplní této části dne bylo pouze seznámení se s  ledovou plochou a jednoduché hry. Po celou dobu náboru probíhaly současně na vyhrazených částech ledové plochy tréninky mužstev HC Rebel. Tréninky byly modelovány tak, aby obsahovaly ukázky nácviku dovedností, zábavné hry na ledě a předvedení minihokeje.

Připraven byl i prostor mimo led, kde si zájemci vyzkoušeli vedení míčku mezi kužely, přihrávky na přesnost a střelbu na hokejovou branku. Celá akce byla pro hokej v Nejdku velkým přínosem a místní klub se těší z toho, že podobné nábory v budoucnu přilákají k hokeji další děti.

Všechny fotografie v plných velikostech najdete zde.

Citáty

phpva6Ja0
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Nenechte se odradit! Je jedno, kolik gólů dostanete. Ten pocit, kdy uděláte dobrý zákrok, za to stojí.“