Týden hokeje v Mostě

Týden hokeje v Mostě

V úterý 19. 9. 2017 od 17:00 do 18:30 proběhla na zimním stadionu v Mostě náborová akce Týden hokeje pořádaná hokejovým klubem Sport Most z.s. ve spolupráci s ČSLH. Náborové akce se zúčastnilo 17 malých zájemců o lední hokej (16 chlapců a 1 dívka).

Banner

Rodiče s dětmi čekalo v první řadě vyplnění přihlášky u registrace. Následoval přesun do šatny, kde byl lední hokej všem zúčastněným představen a kde se děti převlékly. S převlékáním do výstroje pomáhali i mostečtí dorostenci. Trénink na ledě začínal ukázkou miniutkání hráčů ročníku 2010, kteří následně zůstali a byli nápomocni účastníkům náboru. Ledová plocha byla rozdělena na několik stanovišť s různým typem činností.

Většina příchozích dětí byla bez zkušenosti s bruslením, a proto byla vybavena výstrojí. Na tvářích nováčků bylo vidět nadšení z prvních pohybů na ledě a k velmi příjemné atmosféře přispěla i přítomnost hráčů ročníku 2010, kteří se o své svěřence, pod dohledem trenérů, pečlivě starali.

Na konci akce byla pořízena ještě společná fotografie na památku a rodičům bylo ukázáno i zázemí v podobě střelnice či rozcvičovny.

„S akcí jsme spokojeni a věříme, že všichni malí hokejisti se zapojí do tréninků základny. Celkově se zapojilo do akce ze strany klubu 6 trenérů na ledě, 5 administrativních pracovníků u registrace a prezentace hokeje, 4 hráči z mužstev dorostu na výpomoc při oblékání do výstroje a 10 hráčů z ročníku 2010 na ukázku miniutkání. Program akce korespondoval s metodickými pokyny ČSLH,“ řekl Mgr. Lubomír Jandera za Sport Most z.s.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Mostě najdete zde.

Citáty

phpdUpOGd
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Pokud náhodou zaškobrtneš a spadneš na zpátky na zem, nezalekni se toho. Jen se ujisti, že se dokážeš znovu postavit."