Týden hokeje v Klatovech

Týden hokeje v Klatovech

V sobotu 23. září 2017 proběhlo na zimním stadionu v Klatovech jíž třetí kolo náborové akce Týden hokeje, kterou pod záštitou ČSLH pořádal HC Klatovy. Pilotním projektem ze září 2016 byl odstartován pětiletý cyklus zaměřený na mateřské a základní školy v nejenom regionu, ale v celém Česku.

Banner

Před akcí samotnou věnovali pořadatelé pozornost kvalitní a dlouhodobé propagaci, která se odrazila v účasti. Třetího kola akce se zúčastnilo celkem 30 nově registrovaných dětí. Po předchozích zkušenostech organizátoři ponechali celé akci komornější průběh, děti a rodiče zůstali společně ve třech skupinách, které podle harmonogramu „rotovali“ po připravených pracovištích.

I tentokrát byla v rámci statické části připravena působivá prezentace ledního hokeje, prvky letní přípravy včetně nácviku střelby na suchu a v dynamické části výuka bruslení a ukázka mini hokeje na ledové ploše.

Děti byly z akce nadšené

Celý program, který se konal pod záštitou Československého svazu ledního hokeje zahájil prezident klubu Václav Šimek a celý průběh byl doprovázen komentářem. Rodičům bylo umožněno, aby po celou dobu byli v bezprostřední blízkosti děti včetně dynamické části výuky bruslení na ledové ploše kde se dětem věnovala celá řada zkušených trenérů. Došlo i na pády a slzičky, ale ty nezastřely nadšení budoucích bruslařů a snad i malých hokejistů. Velmi dobře zorganizovanou a po všech stránkách kvalitně zajištěnou akci zakončilo společné fotografování dětí.

Klub děkuje všem pedagogům a ředitelům mateřských a základních škol za propagaci. Především ale všem rodičům, prarodičům a všem dospělým příbuzným z doprovodu za to, že obětovali svůj čas a přišli prožít první krůčky malých adeptů hokeje. Teď jim zbývá jenom jediné, a to vytrvat a vést své děti k lásce k tomuto velmi dynamickému, náročnému ale zároveň nádhernému sportu.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Klatovech najdete zde.

Citáty

phpva6Ja0
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Nenechte se odradit! Je jedno, kolik gólů dostanete. Ten pocit, kdy uděláte dobrý zákrok, za to stojí.“