Týden hokeje na Hvězdě Praha

Týden hokeje na Hvězdě Praha

Nedělní odpoledne 29. ledna patřilo na pražském zimním stadionu Hvězda náborové akci Týden hokeje, která se na Hvězdě uskutečnila již podruhé v sezóně. Klub HC Hvězda Praha byl posledním pražským klubem v harmonogramu Týdne hokeje a nakonec na zimák v neděli zavítalo rovných 50 dětí za účelem seznámit se s ledním hokejem, zkusit si bruslení i jiné hokejové dovednosti a zažít trochu zábavy.

Banner

Ze statistiky vyplněných formulářů vyplývá, že z úctyhodného počtu 50 dětí, které zavítaly během této akce na náš stadion, bylo 41 chlapců a 9 dívek. Nejmladšímu zúčastněnému byly tři roky a největší počet návštěvníků tvořily děti narozené v letech 2012 a 2011.

První děti přicházely se svými rodiči na vokovický zimní stadion již téměř s hodinovým předstihem. Po obdržení dresu národního mužstva a dalších maličkostí, které jim hned zpočátku udělaly radost, se navíc stihly seznámit se všemi potřebnými informacemi ohledně ledního hokeje i našeho klubu.

Program na ledě začal v 15:15 a plynulý průběh na něm zajišťovalo 8 trenérů (včetně zastoupení z dívčího hokeje). Kluziště bylo rozděleno do čtyř částí. V první z nich se konal ukázkový zápas minihokeje, který sehráli „hvězďáci“ z přípravky a 1. třídy. V prostředních dvou částech se trenéři věnovali nově příchozím dětem, které byly rozděleny do skupin na úplné začátečníky - tzv. hrazdičkáře, a mírně pokročilé, tedy samostatně bruslící.

Děti po zážitku z prvních kroků na ledě zlepšily své základy bruslení, zahrály si hry a některé se na závěr dokonce zapojily do zápasu v minihokeji. V poslední části kluziště se pak konal ukázkový trénink hráčů přípravky a 1. třídy.

U informačního stolku ve vestibulu naší hokejové haly každého nově příchozího malého uchazeče přivítal klubový koordinátor náboru a dlouholetý extraligový hráč Josef Zajíc. Celkem se dětem a jejich rodičům mimo led věnovalo 6 pomocných pracovníků, včetně šéftrenéra klub Karla Najmana a manažera klubu Michaela Grima, kteří rodičům prezentovali strukturu a filozofii klubu a též odpovídali na veškeré dotazy z řad rodičů.

V klubu věří, že náborová akce zaujala a byla přínosem jak pro rodiče, tak především pro děti, které zavítaly i podruhé v sezóně v opravdu hojném počtu.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Hvězdě Praha najdete zde.


Citáty

phpdUpOGd
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Pokud náhodou zaškobrtneš a spadneš na zpátky na zem, nezalekni se toho. Jen se ujisti, že se dokážeš znovu postavit."