Týden hokeje týmu HC Lvi 2009

Týden hokeje týmu HC Lvi 2009

Dne 21. září se konal již druhý ročník akce Týdne hokeje v Hokejovém centru Pouzar. Náboru se zúčastnilo celkem 29 dětí – 28 chlapců ve věku od 3 do 8 let a jedna dívka ročníku 2012.

Banner

Akce začínala v 16:45 registrací účastníků. Děti byly velmi nedočkavé a moc se těšily, až budou moci obléknout reprezentační dres. Po ukončení registrace si děti odvedli trenéři HC LVI 2009 do tělocvičny, kde pro ně byla připravena zajímavá cvičení a „opičí dráha“ pro pobavení.

Mezitím šéftrenér klubu, Jan Trummer, na prezentaci představil rodičům celou akci Týden hokeje, vysvětlil rodičům jak se hokej za poslední dobu změnil, jaké jsou novinky a podrobně pak popsal části výzbroje hráčů i brankářů a odpovídal na dotazy rodičů. Následně rodičům představil hokejový klub HC LVI 2009 z.s. – jeho vznik, a hlavně filozofii na které si klub zakládá. Rodičům dále vysvětlil, jaké jsou možnosti pomoci dětem ze slabších rodin, aby i ony mohly hrát hokej (spolupráce se základní školou v okolí zimního stadionu), a informoval o časech a termínech tréninků hokejové přípravky.

Kladné reakce dětí

Po skončení prezentace se účastníci akce přesunuli do šaten, kde na ně čekali trenéři a asistenti, kteří pomáhali dětem s oblékáním a ochotně vysvětlovali další dotazy. Dětem, které neměly potřebné vybavení bylo vybavení zapůjčeno. Hrdě v reprezentačních dresech se mohlo vyrazit na ledovou plochu. Na ledové ploše jako první probíhala pod vedením trenérů HC LVI 2009 ukázka tréninku základny C (ročník 2010). Ihned poté se už účastníci akce mohli vydat na led.

První krůčky na ledě si všichni vyzkoušeli na části hřiště pro úplné začátečníky, kde byly připraveny hrazdičky a kužely. Podle šikovnosti si děti mohli za pomoci trenérů a našich mladých hokejistů vyzkoušet různé překážkové dráhy, střelbu na brankáře, bruslení s pukem, přeskoky překážek, slalom mezi překážkami a další různé dovednosti.

Před závěrečnou fotografií šéftrenér Jan Trummer poděkoval všem účastníkům akce za skvělé pozdní odpoledne a dodal, že doufá, že někteří rozšíří naše hokejové řady.

Při odchodu dětí a rodičů ze zimního stadionu oslovila asistentka klubu některé děti, a ptala se jich, zda se dobře bavily a zda se na nás přijdou opět podívat. Reakce dětí byla kladná, některé se rozpovídaly i o tom co se jim nejvíce líbilo.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v týmu HC Lvi 2009 najdete zde.

Citáty

phpL4QJvY
Wayne Gretzky

Nejlepší hráč historie NHL

„Mám 5 dětí, učil jsem je bruslit, ale nenutil do hokeje. Sport si vybrali stejně jako já sami. Dnes jsou dobří v golfu, hokeji, baseballu.“