Týden hokeje ve Vimperku

Týden hokeje ve Vimperku

Ve středu 20. září 2017 od 15:30 hodin uspořádal hokejový klub HC Vimperk ve spolupráci s Českým svazem ledního hokeje náborovou akci Týdne hokeje v rámci projektu Pojď hrát hokej.

Banner

Tato akce byla zaměřená na děti ve věku 4 až 8 let, ale samozřejmě mohly přijít i starší děti. Snahou bylo přiblížit jim nejrychlejší kolektivní hru zvanou. Nově příchozí děti byly při registrace do projektu Pojď hrát hokej obdarovány hodnotnými dárky jako třeba reprezentačním dresem s logem projektu Pojď hrát hokej, odznáček, omalovánky s maskoty Ťukem a Pukem a sběratelské kartičky.

Pro děti, které se dostavily společně s rodiči dříve, byla připravená aktivita mimo led, kdy si mohly zkusit střelbu na branku ze střelecké hokejové desky, proběhnout si slalom s hokejkou a golfovým míčkem a vyzkoušet si dribling na bossu.

Představení výstroje a hurá na led!

Od 16:00 hodin pak byla pro děti a rodiče připravená v jedné z šaten zimního stadionu prezentace ledního hokeje, kde se především rodiče dozvěděli, co obnáší mít doma malého hokejistu a děti se zase seznámily s tím, co má vlastně takový malý hokejista na sobě, když hraje hokej.

Po prezentaci se šlo na led, kde pro děti byly připraveny čtyři stanoviště od slalomu a střelby na hokejového gólmana, přes štafetové závody a opičí dráhu, po sbírání míčků, kdy vše bylo vedeno formou zábavy a her. Hodina na ledě plná her a zábavy pak byla zakončena společným focení všech zúčastněných dětí a jejich trenérů, a ještě před odchodem do kabin dostaly děti sladkou odměnu za svou snahu.

V rámci akce Týden hokeje se v projektu Pojď hrát hokej na vimperském zimním stadionu prohánělo celkem 43 dětí, z toho 32 dětí bylo nově příchozí, a tudíž si poprvé vyzkoušely jaké to je být malý hokejista. Zbylé děti se již tohoto projektu zúčastnily v měsíci lednu 2017 a v současné době navštěvují tréninky náboru a školy bruslení, kterou vedou trenéři HC Vimperk.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Vimperku najdete zde.

Citáty

phpL4QJvY
Wayne Gretzky

Nejlepší hráč historie NHL

„Mám 5 dětí, učil jsem je bruslit, ale nenutil do hokeje. Sport si vybrali stejně jako já sami. Dnes jsou dobří v golfu, hokeji, baseballu.“