Týden hokeje v Náchodě

Týden hokeje v Náchodě

V úterý, 19. 9. 2017 od 16.00 do 18.30 proběhla na zimním stadionu v Náchodě akce Týden hokeje konaná v rámci projektu Pojď hrát hokej. Týden hokeje je série sportovních akcí pro děti ve věku 4-8 let a jejich rodiče.

Banner

Tato akce měla v Náchodě velký úspěch. Přivedla na zimní stadion více než 50 dětí a asi 70 rodičů a rodinných příslušníků. Děti měly unikátní příležitost seznámit se s ledním hokejem a vytvořit si svůj prvotní hokejový zážitek. Pro děti byl připraven zábavný program na ledě i mimo něj, rodiče měli možnost se detailně seznámit s tím, co obnáší mít doma malého hokejistu a jaký je přínos ledního hokeje pro fyzický a osobnostní rozvoj dětí.

V rámci celého programu se 37 dětí zaregistrovalo do projektu Pojď hrát hokej a Hokejka. Dětem byly zapůjčeny hokejové přilby pro bezpečné bruslení na ledě a s pomocí trenérů a asistentů HC Náchod byly děti ustrojeny a uvedeny na ledovou plochu, kde absolvovaly výuku bruslení, hry a soutěže. Tyto aktivity organizovalo na ledě osm trenérů, kteří se po celou dobu věnovali více než 47 dětem.

Zájemci mohou i navštívit i školu bruslení

Potom následovala ukázka tréninku minihokeje, kde mladí hráči HC Náchod ročníků 2009 až 2011 předvedli trénink pod vedením svých trenérů. Pro všechny to byl vynikající zážitek a pro mladé náchodské naděje i velká motivace pro následující zápasy i tréninky. Celá akce byla doplněna prezentací práce s dětmi a ukázkou materiální podpory ČSLH. Pro účastníky bylo zajištěno občerstvení – limonáda Primátor, teplý čaj a sušenky. O dobrou atmosféru na zimáku se staralo 18 pořadatelů, členů HC Náchod, příjemná hudba, při které dominovala píseň Pojď hrát hokej. V restauraci a v šatně č.7 mohli účastníci zhlédnout hokejové video a prezentaci o projektu Pojď hrát hokej.

Kromě zážitku z bruslení a ledního hokeje si každé dítě navíc s sebou domů odneslo hodnotný dárek. HC Náchod zve nové zájemce o lední hokej a hokejovou školu bruslení na pravidelné tréninky, a to každé úterý od 16.00 a v sobotu od 8.00.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Náchodě najdete zde.

Citáty

phpl0UY4f
Dominik Hašek

Brankář s vysokoškolským titulem

Pokud hráč nemá šanci hrát nejvyšší ligu, ale chce zůstat u dobrého hokeje a tu možnost dostane na univerzitě, tak je to skvělá věc a já tuhle myšlenku univerzitní ligy jedině podporuju.