Týden hokeje v Brně na Kometě

Týden hokeje v Brně na Kometě

Akce Českého svazu s názvem Týden hokeje pokračuje druhým rokem. Koná se celkově dvakrát do roka, konkrétně v září a v lednu. V pondělí 18. září odstartovala v brněnské DRFG Areně, kde se sešli téměř čtyři desítky dětí a jejich rodiče. Z tohoto počtu zaregistrovali rodiče do projektu Pojď hrát hokej celkem pětadvacet dětí.

Banner

Od zkušených profesionálních trenérů si přítomní poslechli nejprve informační přednášku o hokeji a klubu HC Kometa Brno a poté se vydali na ledovou plochu. Tam je čekalo několik úkolů a stanovišť, vše se převážně odehrávalo hravou formou. Děti se dobře pobavily, vyzkoušely si bruslení a další hokejové prvky.

Více k pondělním programu prozradil mládežnický trenér Komety Milan Navrátil. „Po registraci dětí jsme jejich rodiče seznámili s ledním hokejem jako takovým, představili náš klubu. Následně proběhl ukázkový trénink na ledě, jak pracujeme s dětmi u nás v klubu. Trénink sestával z absolvování čtyř různých stanovišť, to je pro děti, které už jsou schopné bruslit samy bez dopomoci. Pro děti, které dělají teprve první krůčky na ledě, jsme měli vymezený prostor, kde se o ně starají trenérky-krasobruslařky. Priorita je, aby to děti bavilo," říká Navrátil.

Na ledě nechyběl ani malý Daník, jehož příběh fanoušci Komety dobře znají. „Přišel se podívat, uvidíme, jak mu to na ledě půjde. Jestli se mu to bude líbit, pak si řekne sám. Doufám, že se tady všechno dozvíme, protože zatím nevíme, co obnáší mít doma malého hokejistu. Těšíme se na to, co tady všechno uvidíme a co si děti vyzkouší," prohlásila těsně před začátkem programu maminka malého Daníka.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Brně na Kometě najdete zde.

Citáty

phpLBjXaU
Dominik Hašek

Olympijský vítěz a dvojnásobný vítěz Stanley Cupu

„Vždy jsem měl vášeň pro hru. S bráchou jsem hrál fotbal, organizoval jsem všemožné soutěže s ping-pongovým míčkem, tenisákem, hokejkami, ať už na chatě nebo ve škole o přestávkách.“