Týden hokeje v Chebu

Týden hokeje v Chebu

V sobotu 23. 9. se na zimním stadionu v Chebu konala s podporou Českého svazu ledního hokeje akce Týden hokeje. Tuto náborovou aktivitu v rámci projektu Pojď hrát hokej navštívilo 21 nováčků, kteří si mohli vyzkoušet, jaké to je hrát hokej.

Banner

Pro děti i rodiče byla připravena prezentace s vysvětlením potřebných informací, které potřebují úplní začátečníci. Rodiče se dozvěděli: kdy se přijít podívat na tréninky začínajících hokejistů, kde si půjčit hokejovou výstroj a výzbroj, jakou formou se děti učí bruslit atd. Děti si vyzkoušely pod dohledem trenérů a dorostenců hokejovou výstroj pro hráče i brankáře.

Po této informační schůzce následovalo asi hodinové dovádění dětí na ledové ploše. O zábavu se staralo celkem 7 kvalifikovaných trenérů. Jedním s nich byl i Lukáš Mensator bývalý reprezentační gólman, dnes regionální trenér gólmanů. První krůčky zvládaly děti s pomocí hrazdičky, hrály společné hry na honěnou, některé si v závěru mohly zahrát minihokej a poměřit síly s hokejisty, kteří se již účastní soutěží. Závěrečná fotografie všech zúčastněných prozradila spokojenost všech dětí a rodiče si mohly zvěčnit první krůčky svých ratolestí na ledě.

Návštěva hokejové střelnice

Po tréninku si nováčci ještě vyzkoušeli, jaké to je v zázemí zimního stadionu. V tělocvičně a střelnici děti nasbíraly zbytky sil a neúnavně zaměstnávaly trenéry na takzvaném suchém tréninku. Zde si mohly děti vyzkoušet střelbu na hokejové branky, skákání na bosu a překážkách. Po deseti minutách byla akce oficiálně ukončena. Celá akce trvala přibližně dvě hodiny.

Po celou dobu konání akce si mohli účastníci půjčit brusle a helmy. Všechny zúčastněné klub rád přivítá na zimním stadionu každé pondělí, úterý a čtvrtek vždy od 16:00 na tréninku přípravky.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Chebu najdete zde.

Citáty

phpAdBI4A
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Táta vždy říkal: „Měj velké cíle. Představuj si, jak hraješ za Frölundu. Představ si, jak hraješ za Švédsko. Představ si, jak si oblékáš ten dres.“