Týden hokeje v Rožnově pod Radhoštěm

Týden hokeje v Rožnově pod Radhoštěm

Ve čtvrtek 21. 9. 2017 proběhlo v rámci projektu ČSLH Pojď hrát hokej na zimním stadionu v Rožnově pod Radhoštěm už druhé kolo celostátní sportovní akce s názvem Týden hokeje.

Banner

Tuto skvělou příležitost, vyzkoušet si, že hokej není jen dril a dřina a jaké by to bylo stát se hokejistou, si nenechalo ujít více než 70 dětí, které na zimní stadion v Rožnově zavítaly. Po vyplnění registračních formulářů byly děti odměněny a obdarovány hlavním dárkem – dětským reprezentačním dresem, na který si vyplnily své jméno, a několika dalšími dárky poskytnutými organizátorem akce, Českým svazem ledního hokeje.

Na zahřátí byl pro děti připraven bohatý doprovodný program mimo led. Zde si na několika stanovištích děti vyzkoušely běhání přes překážky, házení na koš, dovednosti s hokejkou a střelbu na branku. Jejich rodiče mezitím zhlédli zajímavou video prezentaci, ve které jim byl představen hokejový klub, jeho historie, současnost, koncepce, filosofie a také projekty a podpora ledního hokeje ze strany ČSLH. V závěru jim také byly zodpovězeny všechny jejich otázky.

Odměna na závěr

Děti poté navštívily šatny nejmenších hokejistů, kde si prohlédly a vyzkoušely hokejovou výzbroj a výstroj a za pomoci organizátorů se poté převlékly a šly se účastnit části programu na ledě. Těm, kteří neměli potřebné vybavení bylo vše důležité zapůjčeno ze strany klubu.

Na ledové ploše pro ně bylo připraveno několik dalších stanovišť, na kterých si děti za pomoci klubových trenérů a asistentů mohly vyzkoušet nejen své dovednosti na bruslích ale navíc si mohly otestovat a prověřit své bruslařské umění a schopnosti s hokejkou a pukem. Na závěr programu na ledě se všichni společně vyfotografovali a dostali sladkou odměnu.

S organizací celé akce pomáhali kluboví spolupracovníci, 5 trenérů, 10 asistentů, 5 pomocníků u registrace, fotograf, kameraman a moderátor akce. K ruce byli také hráči starších kategorií, kteří dětem pomáhali s převlékáním a rodičům s orientací. Současně s probíhajícím programem na ledě byla na třetině kluziště zorganizována ukázka zápasu v minihokeji hráčů ročníků 2010 a 2011.

Celá akce se velmi vydařila, o čemž svědčí hlavně rozesmáté obličeje všech dětí, jejich rodičů i organizátorů.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Rožnově pod Radhoštěm najdete zde.

Citáty

phpLBjXaU
Dominik Hašek

Olympijský vítěz a dvojnásobný vítěz Stanley Cupu

„Vždy jsem měl vášeň pro hru. S bráchou jsem hrál fotbal, organizoval jsem všemožné soutěže s ping-pongovým míčkem, tenisákem, hokejkami, ať už na chatě nebo ve škole o přestávkách.“