Týden hokeje v Lomnici nad Popelkou

Týden hokeje v Lomnici nad Popelkou

I napodruhé si cestu na zimní stadion našly dvě desítky rodičů se svými dětmi. V pátečním odpoledni se v Lomnici nad Popelkou konala celorepubliková náborová akce Českého svazu ledního hokeje Týden hokeje.

Banner

Lední hokej vzbudil zájem nejen dětí, ale i rodičů. Odměnou za účast a registraci byl dres českého národního týmu s vlastní jmenovkou. Lomnice je sportovním městem a v konkurenci s ostatními sporty jako je florbal, fotbal, skoky na lyžích, běh na lyžích si hokej vede velmi dobře.

Po zaregistrování malých adeptů ledního hokeje si přišli na své i rodiče. Proběhlo představení hokejového klubu a projektu Pojď hrát hokej. Pro děti byla k dispozici hrací místnost, kde si společně pod dohledem trenéra a hokejistů staršího dorostu pohrály s připravenými hračkami.

Na ledě pak proběhla ukázka minihokeje nejmenších hokejistů přípravky. Poté následovala ukázka tréninku, kterého se zúčastnili příchozí mladí sportovci. Na jednotlivých stanovištích si měli možnost postupně vyzkoušet bruslení, pohrát si s pukem v hokejové výstroji i bez ní, zastříleli na brankáře, zahráli si spontánní hry i samotný minizápas. Mimo led si děti mohly na střelnici zkusit vystřelit na přesnost.

Úsměvy a kladné emoce na tvářích těch nejmenších byly odměnou pro všechny trenéry klubu. Na ledě si celou akci všichni náramně užili a svůj první hokejový zážitek určitě přijdou zopakovat. Společné focení a sportovní pokřik ukončil pohodové odpoledne.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Lomnici nad Popelkou najdete zde.

Citáty

phpO6S6nX
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Až později, když vzpomínáte na to, jak jste hráli hokej jako malí, teprve doceníte, jakou oběť pro vás rodiče přinesli. “