Týden hokeje v Uherském Brodě

Týden hokeje v Uherském Brodě

V Uherském Brodě se akce Týden hokeje uskutečnila 23. 9. 2017. V souvislosti s akcí Pojď hrát hokej klub vyvěsil všechny bannery a reklamní předměty na zimním stadionu a jeho okolí a samozřejmě na klubový web a Facebook. Zástupci klubu navštívili všechny základní školy ve městě a 22 mateřských škol ve městě a širokém okolí, kde rozdali velké i malé plakáty k této akci.

Banner

Pro registraci byla určena samostatná místnost, kterou rodiče dětí využili k vyplnění dotazníků. Pro přezutí do bruslí a přípravu na ledovou plochy jim byly k dispozici dvě šatny. Po registraci a před prezentací akce si děti měly možnost vyzkoušet střelbu na cíl s hokejkou, pukem nebo míčkem. Prezentace s využitím dataprojektoru proběhla se všemi účastníky ve společenské místnosti.

Na prezentaci akce navázalo seznámení se s hokejovou výstrojí a přímá ukázka oblékaní. Děti se následně odebraly do šaten a mnohé z nich se připravily na své první krůčky na ledě. Úvod zahájila v jedné třetině ukázka bruslení a tréninku hráčů minihokeje, která již malé hokejisty řádně namotivovala k vlastnímu výkonu. Hřiště bylo rozděleno mantinely a kužely na pět samostatných hřišť a jednu bezpečnou zónu pro rodiče s dětmi, které se bály bez jejich podpory pohybovat po ledě.

Pro děti bylo připraveno pět stanovišť

Stejný počet skupin vytvořili trenéři z přítomných dětí na ledové ploše. Na prvním hřišti se děti snažily volně rozhozené míčky dostat do dvou pneumatik na protějších stranách hřiště. Následně každé dítě nahlásilo počet úspěšně vhozených míčků. Na druhém hřišti se děti buď samostatně, nebo za pomocí opěrátek snažily bruslit slalom mezi kužely. Na třetím hřišti si děti vyzkoušely střelbu hokejkou na brankáře ve výstroji. Na čtvrtém hřišti děti překonávaly dovednostní překážkovou dráhu v podobě prolézaní pod laťkou, slalom, překračování nízkých mantinelů, kde ve finální fázi házely míčem do hokejové brány. Na pátém hřišti měly děti volný pohyb, kde se měly možnost navzájem poznávat a tím si zvyknout na kolektiv, případně najít nové kamarády.

Na samotné akci spolupracovalo 10 lidí z řad rodičů malých hráčů, kteří pomáhali na zimním stadionu s oblékáním dětí, registrací a fotografováním, dále 10 trenérů a 6 starších hráčů, kteří byli s dětmi přímo na ledě. Celá akce proběhla v poklidu a s velkou odezvou u rodičů.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Uherském Brodě najdete zde.

Citáty

phpzDiBkV
Marek Židlický

mistr světa 2005

„Hokej je krásný týmový sport, ve kterém je možné prožít plno skvělých momentů.“