Týden hokeje v Kralupech nad Vltavou

Týden  hokeje v Kralupech nad Vltavou

V neděli 24. září se na zimním stadiónu v Kralupech nad Vltavou již druhým rokem uskutečnila akce Týden hokeje. Účelem akce, která tento název nese a koná se po celé České republice pod záštitou projektu Pojď hrát hokej, je zaujmout mladé hokejové naděje. Na akci i přes nepřízeň počasí dorazilo 33 dětí se svými rodiči, které se nenechaly odradit deštěm a s velkou odvahou a zápalem si šly vyzkoušet, jak jim to půjde na ledě a zda v sobě probudí chuť stát se hokejistou či hokejistkou.

Banner

Celá akce by zahájena po 9. hodině u prezentačního stanu HK Kralupy, kde vedoucí registrovaly účastníky náboru a rozdávaly dětem po vyplnění přihlášky rodiči krásné dresy se státním znakem na prsou, placky s motivem akce, kartičky a další drobnosti.

Poté v jedné místnosti následovala pro rodiče krátká, dvacetiminutová prezentace, které se ujala sekretářka klubu Marie Měřínská. Prezentace byla zaměřena na lední hokej jako takový, na bezpečnost dětí, jeho podporu Českým svazem ledního hokeje a na představení hokejového klubu a jeho zázemí. Závěrečného slova se ujal sportovní manažer klubu HK Kralupy pan Josef Zajíc.

Paralelně v druhé místnosti následovala prezentace pro děti, které se ujali hráči s trenérem 3. třídy. Názornou ukázkou představovali svým následovníkům výstroj jak hráčskou, tak i brankářskou, děti si mohly prohlédnout získané poháry a diplomy.

Děti se pořádně vyřádily

Poté už se celá akce přesunula na ledovou plochu, kde proběhla hlavní část celého programu. Tým sestavený ze zkušených trenérů, krasobruslařek a pomocníků z řad mladších a starších žáků, věnoval maximální úsilí všem dětem na ledě.

Trenéři rozdělili ledovou plochu do tří sektorů. V jednom sektoru probíhala ukázka tréninku hráčů 1. a 2. třídy, kteří také předvedli, jak už válí hokej. Druhý sektor byl vyhrazen nováčkům, kteří už byli o něco zkušenější a sami bruslili. Své umění se snažili předvést pod vedením zkušené trenérky krasobruslení. Třetí sektor obsadili opravdoví nováčci, kteří s velkou vervou bojovali s ledovou plochou. Sbírali míčky, prolézali pod hrazdičkami, vozili se na pneumatikách, hráli na babu a soutěžili.

V klubu věří, že všechny děti si dopoledne užily, pořádně si na ledě zařádily a že se na všechny mohou trenéři opět těšit.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Kralupech nad Vltavou najdete zde.

Citáty

phpAdBI4A
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Táta vždy říkal: „Měj velké cíle. Představuj si, jak hraješ za Frölundu. Představ si, jak hraješ za Švédsko. Představ si, jak si oblékáš ten dres.“